Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VANJA GRBIĆ - OVAKO RODITELJI OSTAVLJAJU DECI VELIKU TRAUMU: "Kako ih vaspitavamo, tako ih pripremamo za život!"

Vanja Grbić o roditeljstvu i o tome kako deci ostaje trauma za ceo život - evo koliko je važno imati prave metode u vaspitanju.

 Vanja Grbić o traumi koju deca vuku ceo život.jpg Izvor: Youtube/Printscreen/Kurir

Proslavljeni srpski sportista, a danas trener koji ima svoj odbojkaški kamp, Vanja Grbić često u intervjuima prića o vaspitanju dece, odnosu roditelja prema deci, komunikaciji sa trenerom, kao i o životu dece koja se bave sportom.

U jednom intervjuu Vanja Grbić istakao je da kao roditeljitreba da budemo oprezni sa greškama, jer neke od njih mogu da naprave traumu za ceo život:

"Dete nije metal ili drvo koje ćete vi obrađivati na strugu ili uzeti burgiju, pa ako probušite tu dasku nema veze, dođe druga. Ne, vi ukoliko pogrešite kod deteta, vi ste napravili traumu za života. Ne samo fizičku, nego mnoggo gore, onu emocionalnu. Kako i na koji način se odnosimo prema našoj deci, kako ih vaspitavamo, tako ih pripremamo za život." - ispričao je za UNA TV.

Nedavno je Vanja Grbić govorio i o tome koliko je važno da roditelj i učitelj ili trener jedno drugom ne narušavaju autoritet, a istakao je da roditelji imaju veliku ulogu u tome kada deca odluče da odustanu od sporta:

"Deca imaju prvo negativnu selekciju, drugo "fantastične" traume od sporta. Recimo radili su jednu anketu u Americi i shvaili su da 90% dece koja odustanu od sporta, odustanu u trenutku kada se od sale vraćaju kući. Zašto? Zato što im roditelji kažu u autu ja ulažem u tebe, ja ti plaćam, ti to ne poštuješ, ja se za tebe žrtvujem itd. To znači da postoji jasno definisan trenutak pritiska na dete koje nije u tom trenutku spremno taj pritisak da nosi." - ispričao je Vanja za podkast Ivan Kosogor.

(Yumama)

BONUS VIDEO:

Pogledajte

02:05
NE TREBA DA IGRA ZA REPREZENTACIJU ONAJ KO TO NE OSEĆA! Vanja Grbić u jeku sportske euforije otvorio dušu u Sceniranju
Izvor: Kurir
Izvor: Kurir

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica