Ako postoji jedna stvar koja će usporiti vašu kupovinu u supermarketu, to je da povedete mališana sa sobom. Sve mame i tate znaju kako izgleda naći se pred rafovima punim igračaka. Slede molbe, plakanje, uzimanje stvari i ubacivanje u kolica, pa je roditeljima potrebno puno strpljenja.

Jedna mama je pronašla način kako da se izbori sa ovom izazovnom situacijom. Podelila je na Tik Toku mudar trik koji pomaže da zaustavite dečijibes i da prekinete molbe da mu kupite igračku.

Ukoliko dete vidi igračku koja mu se dopada i uzme je u ruke, mama svom sinu predlaže da se fotografiše sa igračkom, a onda mu kaže da će sliku poslati Deda Mrazu kao želju za Novu godinu ili bakama i dekama kada je pitaju šta dečak želi za rođendan.

I pošto ona kaže svom sinu da je ta igračka jedna od stvari na njegovoj listi želja, to mu ne daje "lažnu nadu". Takođe, prednost je da imate evidenciju igračaka koje vaše dete želi sledeći put kada mu bude rođendan ili kada želite da ga iz nekog razloga nagradite.

Nakon što je podelila savet sa drugim roditeljima, nisu mogli da veruju da se toga nisu setili ranije, a drugi su rekli da rade nešto slično.

Jedan je rekao: "Briljantno! To radim kada vidim nešto što mi se sviđa, ali nemam novca ili želim da vidim da li mogu da ga nađem negde drugde. To je super trik i sa dečijim željama."

Drugi je rekao: "Radim ovo 11 godina sa svoje troje dece. Hajde da slikamo i dodamo je na vašu listu!"

"Ovo uspe svaki put! Radila sam to poslednjih godinu ili dve. Imam album pod nazivom "Dragi Deda Mraze" i tako je smešno da se osvrnem na ono što je moja ćerka želela."

(Yumama)

BONUS VIDEO:

Igračke koje ne treba kupovati deci TikTok/montessori.mothering