Prema astrolozima svaki horoskopski znak poseduje određene karakteristike, snage i slabosti, nosi jedinstvenu prirodu u sebi, a neki smatraju da se specifičnosti znaka primećuju još u ranom detinjstvu. Evo koje se karakteristike pripisuju mališanima rođenim u horoskopskom znaku Blizanaca!

Kada posmatrate bebu Blizanca, ponekad će vam se činiti da imate "dvoje dece u jednom". I taman kada očekujete od svog mališana jedno, on vas potpuno iznenadi drugačijim ponašanjima i postupcima. Život sa bebom i detetom rođenom u znaku Blizanaca nikako nije dosadan.

Pripremite se za uzbuđenje, za brze pokrete - i trenirajte svoju sposobnost slušanja. Ovo dete će biti stalno zauzeto, gotovo nikada neće biti mirno i stajati u mestu, i uvek će imati šta da vam kaže, ponekad malo više nego što želite da čujete. Ali, obavezno ga saslušajte, vaša pričalica će vam možda u najneobičnijem razgovoru otkriti kako se oseća, koje su njene tajne.

Ovo je veliki plus jer nećete morati da brinete o tome šta Blizanci imaju na umu. Čim dođe do razvijanja govora, a to je kod mališana Blizanaca u ranom uzrastu, budite spremni za duge razgovore, stalna zapitkivanja i radoznalost.

Blizanci su aktivna, bučna, vesela i snalažljiva, kao i bistra deca. Dajte mu dovoljno prostora za kretanje i puno različitih igračaka, knjiga i aktivnosti koje će ga zaokupiti. Samo nemojte očekivati da će dugo biti vezan za jednu stvar. Strpljenje nikada nije bila najjača karakterna osobina Blizanaca.

Sva deca Blizanci su svestrana i sklona su tome da istražujusvet i stalno saznaju nešto novo. Zato se nemojte iznenaditi kada vaša beba pokaže sposobnost da radi nekoliko stvari odjednom. Vaše dete će istovremeno želeti da gleda TV, sluša muziku, lista knjigu, priča i baca loptu svom psu. Ponekad su toliko nemirni i neuhvatljivi da ćete imati upalu mišića od trčkaranja za njegovim sitnim, ali brzim koracima.

Dete Blizanac može postati svestrana osoba koja rado prihvata promene i zainteresovana je za više stvari u životu - često više nego što može da postigne. Zato dete treba da naučite kako da napravi prioritete, usmeri pažnju na važan zadatak i izdvoji vreme za ono što treba da uradi. Tada ćete videti neverovatne rezultate. Važno je da ih na ovaj način ne ograničavate, već samo da im pomognete da se usmere na ono što im je trenutno najvažnije.

Blizanci imaju tendenciju da napreduju u promenama, prilagođavaju se novom okruženju bez poteškoća i brzo sklapaju prijateljstva. Obezbedite mu obilje knjiga i raznih aktivnosti koje će mu zaokupiti um i pomozite mu da zadovolji njegovu aktivnu radoznalost: ovo dete želi da zna sve o svemu.

Dete Blizanac je kao dašak svežeg vazduha koji će obogatiti vaš život i podstaći vas da letite do novih visina i dimenzija ljubavi. Iako vi učite njega, on uči vas. Zajedno ćete se smejati i radoznalo i sa puno ljubavi otrkivati i osvajati ovaj svet.

Izvor: Yumama