Ako očekujete bebu baš u februaru ovo su osobine koje će je krasiti. Osim što je ovo najkraći mesec u godini, on je poseban i po bebama koje su slatke i kreativne male duše. Ako se rodi mala Vodolija (od 20. januara do 18. februara) onda će da bude nezavisna, bistra i kreativna, dok su Ribe (od 19. februara do 20. marta) poznate po mašti, lojalnosti i saosećanju.

Evo koje prednosti imaju februarske bebe i zbog čega treba posebno da se radujete što ćete dobiti dete u ovom mesecu.

Inteligentnije su i sklone obrazovanju

Jedno istraživanje je pokazalo da su zimska deca uspešnija u testovima inteligencije. Kako su istraživači zaključili, "opšti uzorak pokazao je da 'zimska deca' imaju veće rezultate kod antropometrijskih merenja neurokognitivnih varijabli".

Smirenije su

Dobra vest za sve vas ako treba da se porodite u februaru: bebe rođene u februaru su mnogo mirnije nego druga deca, a to dokazuje i jedno istraživanje koje je uključivalo 400 osoba. Oni koji su rođeni na zimu su smireniji, imaju manje promene raspoloženja i ne previše burne reakcije.

Imaju izraženu umetničku crtu

Bebe rođene u februaru po horoskopu su Vodolija ili Ribe, a ta dva znaka povezuju se s originalnošću i kreativnošću. Ako i ne verujete u astrologiju, Kancelarija za nacionalnu statistiku Velike Britanije otkrila je da su ljudi rođeni u ovom mesecu skloni umetnosti.

Sneg, dete, osmeh, devojčica
Shutterstock Nasmejana devojčica na snegu

Imaju velike šanse da postanu slavni

Jedna studija pokazala je da je veliki broj slavnih osoba rođen u znaku Vodolije. To su Bob Marli, Dženifer Eniston, Šakira, ali i neki od najpopularnijih američkih predsednika poput Abrahama Linkolna (12. februar) i Ronalda Reagana (6. februara).

Vole svoj posao

Ne morate da se brinete za bebe koje su rođene u drugoj polovini meseca. Anketa koju je sproveo portal "CareerBuilder.com" otkrila je da su odrasle osobe u znaku Ribe, najzadovoljnije na svojim radnim mestima.

Sneg, igra, deca, porodica
Shutterstock Igra na snegu

"Prestupne" bebe su vrlo posebne

Šanse da se beba rodi na 29. februar su 1:1641 (ili 0.068%), što je neverovatno retko. Ako je rođendan vašeg deteta tad (ili ste vi rođeni na ovaj datum), onda ste i vi ili vaše dete baš posebni.

Njihov cvet je ljubičica

Ovaj prelepi cvet simbolizuje lojalnost i vernost prema svojim voljenim osobama.

(Yumama)