Počeo je avgust, vrhunac je leta, a trudnice koje su u devetom mesecu bore se sa vrućinama i jedva čekaju da upoznaju svoju bebu. Iako trudnoća po visokim temperaturama može biti posebno naporna, dobra stvar je da su bebe rođene u avgustu jedinstvene iz više razloga.

Bebe rođene u avgustu mogu nositi horoskopski znak Lava ili Device, lako ih je zavoletu, imaju čvrste karakterne osobine, predodređeni su za vedrinu. Pogledajte 5 glavnih karakteristika beba rođenih u avgustu:

1. Biće veliki na rođenju

Statistički gledano, bebe rođene leti imaju veću porođajnu težinu od onih koji se rađaju tokom ostalih godišnjih doba. Veća porođajna težina se kasnije povezuje sa dobrim zdravljem deteta.

2. Biće viši od svojih vršnjaka kada odrastu

Isto istraživanje utvrdilo je i da letnje bebe odrastaju u nešto više osobe nego njihovi vršnjaci rođeni u drugim godišnjim dobima. Istraživanje smatra kako su ovi rezultati povezani sa većom izloženosti trudnica vitaminu D.

Bazen, leto, deca
Shutterstock Devojčice se kupaju u bazenu na naduvavanje

3. Manja je šansa da razviju bipolarni porođaj

Prema istraživanju iz 2012. godine, bebe rođene u avgustu i septembru imale su manju šansu da razviju bipolarni poremećaj, za razliku od onih rođenih u drugim mesecima. I ovog puta veruje se da je najvažniji faktor izlaganje budućih mama vitaminu D, ali naučnici ipak ne mogu da dokažu zbog čega je toliko manje slučajeva bipolarnog poremećaja kod dece rođenih u letnjim mesecima.

4. Prati ih sreća

Istraživanje sprovedeno 2005. godine, otkrilo je da prolećne i letnje bebe, a posebno one rođene u aprilu i avgustu imaju puno više sreće od beba rođenih u februaru i septembru.

5. Pozitivni su

Prema istraživanju, bebe koje slave rođendan u letnjim mesecima, imaju poziivan stav prema životu. To bi moglo da bude povezano sa temperaturama, odnosno jako pozitivnom stavu koji je povezan sa letnjim mesecima.

(Yumama)