Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stiže druga beba: 7 zabavnih načina da to saopštite detetu

Pitate se kako da učinite vašeg mališana uzbuđenim i veselim zbog toga što postaje stariji brat ili sestra? Pročitajte ove zabavne ideje koje će vam u tome pomoći...

  Izvor: Foto: Shutterstock

Vest kada saznate da čekate drugu bebu je nešto najlepše što možete saznati, međutim ona podrazmeva veliko prilagođavanje za celu porodicu, a posebno kada je buduće starije dete beba koja je tek prohodala i koja teško može da razume šta znači biti brati ili sestra. Činjenica da u maminom stomaku raste novi čovek je prilično ozbiljna stvar da bi ste time zamarali svoju glavicu, naročito ako ste beba.

Ukoliko vam je potrebna pomoć da svom mališanu saopštite važne vesti, donosimo vam nekoliko zabavnih načina da to uradite (i naravno, čestitamo vam na novom članu porodice):

1. Ispričajte detetu priču

Dajte vašem detetu knjigu u kojoj piše o tome kako je to biti stariji brat ili sestra. To je bila moja prva taktika sa sinom. Možete sedeti i čitati je zajedno, a zatim možete da diskutujete o tome kako je to kada se rodi nova beba. Možete je čitati i više puta, dok ne počne da shvata.

Edrien Kardinal, majka dvoje dece iz Montreala, predstavila je svojoj ćerki trudnoću kroz veliku sestrinsku knjigu. Godinu dana kasnije, Edrien kaže da uzbuđenje njene ćerke ne jenjava: "Džulijeta i dalje traži da joj čitam knjigu!"

2. Napravite žurku na kojoj ćete objaviti ovu lepu vest

Napravite malu žurku. Zapravo, tako malu da uključuje samo vas, vašeg partnera i vaše dete. Dekorišite kuću kao da je u pitanju rođendanska žurka i napravite tortu. Ukoliko detetu to saopštavate na tako svečan način, šaljete mu poruku da se radi o lepim vestima. Pri tome, nijedno dete neće biti protiv nečeg što će mu obezbediti parče torte, zar ne? 

Povezane vesti

3. Uključite u objavu i vašu sopstvenu braću i sestre

Vaše dete možda ima omiljenu tetku ili ujaka, ali verovatno ne razume da je taj omiljeni rođak u stvari mamin ili tatin brat ili sestra. Pozovite tu osobu i zajedno sa njom objavite lepe vesti. Nakon toga možete detetu objasniti rodbinsku vezu koju imate s tom osobom i napomenite detetu da će uskoro i ono imati takvu posebnu vezu sa nekim. Možda će dete početi asocijativno da vezuje svoju buduću sestru ili brata sa lepim emocijama koje ima prema svojoj tetki ili ujaku.

Povezane vesti

4. Imenujte dete za svog pomoćnika u objavljivanju lepe vesti

Sedite sa svojim detetom i recite mu da imate poseban posao njega/nju: Stiže nova beba i vama je potreban poseban pomagač koji će to da objavi. (Tokom ovog vremena koje prvedete nasamo, takođe možete odgovoriti na bilo koje detetovo pitanje.) Zatim, kada se sledeći put budete videli sa svojim prijateljima ili prorodicom, neka vaše dete objavi lepu vest svima. Oduševljena reakcija na objavu učiniće da se vaše dete oseća lepo, i da misli da je upravo sve u prostoriji učinilo srećnim. 

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica