Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pubertet: 5 naučnih istraživanja za koje tinejdžeri treba da znaju

Ukoliko je vaš mališan koji ulazi u tinejdžerske godine stidljiv, nesrećno zaljubljen i ima određena pitanja o svojoj budućnosti, pokažite mu šta su psiholozi utvrdili o uticaju srednjoškolskih dana na život.

  Izvor: Foto: Profimedia

Brojnim studijama je utvrđeno da deci koja prolaze pubertet nije lako. Pored toga što se njihovo telo iz korena menja i spolja i iznutra, menja se i njihov svet, viđenje okoline i težina problema. Još juče su brinuli hoće li stići na vreme kući da odgledaju emitovanje svog omiljenog crtanog filma, a već danas se pitaju da li je vreme da stupe u seksualne odnose kao nekoliko njihovih prijatelja.

Povezane vesti

Ukoliko je dete povučeno, stidljivo, nema drugare i nesigurno je, njemu ovaj period odrastanja pada još teže.

Povezane vesti

Zbog svega toga, naučnici su odlučili da im pomognu predočivši im rezultate zanimljivih istraživanja o tome kada je vreme za prvi seksualni odnos, na koji način to što su stidljivi utiče na to hoće li stupiti u ljubavnu vezu, kako brbljivost ili ćutljivost utiču na njihov život, da li je zaista važno koliko su popularni među vršnjacima i koliko su, zapravo, ljudima važne greške koje oni doživljavaju kao strašne.

Povezane vesti

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica