"DOKTORI SU REKLI DA JE TO NORMALNO JER RASTE, A ONDA JE STIGLA DIJAGNOZA": Ispovest majke čija ćerka ima tumor na mozgu

Ispovest majke čija je ćerka dobila strašnu dijagnozu, ali je srećom izašla iz te bitke kao pobednica!

Shutterstock

Zdravlje deteta je svakom roditelju uvek na prvom mestu, tu nema nikakve dileme. Nažalost, često neki sasvim obični simptomi dovedu do strašne dijagnoze, a u takvoj situaciji našle su se i Džuli Ibitson i njena ćerka Hani, kod koje je sve počelo bolom u nozi.

"Od šeste godine, Hani je četiri godine bila na testiranjima. Ali, doktori nisu mogli da nađu bilo šta osim sve većih bolova, za koje su rekli da su potpuno normalno u njenom uzrastu" jer raste i razvija se, ispričala je mama Džuli Ibitson (36) za SWNS, a preneo je "Njujork post".

Mama kaže da je bol bio toliko veliki da je devojčica u nekom trenutku šepala, a njoj je majčinski instinkt govorio da nešto nije u redu. Nažalost, ispostavilo se da je bila u pravu jer je Hani u desetoj godini života dijagnostikovan spororastući tumor na mozgu. Devojčica sada ima 15 godina i u novembru je operisana u Birmingamu u Engleskoj, a već se vratila i u školsku klupu.

"Da je vidite, nikada ne biste na prvi pogled mogli da shvatite kroz šta je sve Hani prošla. Srećni smo što je mogla da se vrati u školu i vodi život kakav treba da vodi 15-godišnjakinja", kaže ova mama.

Doktori veruju da je Hani verovatno imala tumor još dok je bila u maminom stomaku, za šta njena mama kaže da je "zastrašujuće i misliti o tome".

Inače, Džuli sada pokušava da sakupi novac za humanitarnu organizaciju koja se bavi istraživanjem tumora mozga, i to tako što treba da napravi po 10.000 koraka dnevno.

"Poražavajuće je da rak mozga ubija više dece i odraslih mlađih od 40 godina nego bilo koja druga vrsta raka. Rešena sam da budem deo rešenja", kaže ova mama, zahvalna što je njena ćerka uspela da pobedi u ovoj važnoj bici.

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

GENETSKE BOLESTI KOD DECE MOGU DA SE SPREČE? Genetičar otkriva šta budući roditelji obavezno moraju da urade (KURIR TELEVIZIJA)  Kurir televizija

(Yumama/N. Z.)