Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MALI MIHAJLO VODI VELIKU BITKU: Zloćudni tumor se ispoljio preko noći, potrebna mu je naša pomoć. Budimo humani!

Malom Mihajlu iz Zemuna je dijagnostikovan zloćudni tumor malog mozga (C71.6 Neoplasma malignum cerebelli lat.sin.). Simptomi su sre razvili preko noći, a nakon operacije mu je potrebna terapija u inostranstvu.

 676.jpg Izvor: Foto: Fondacija Budi human

Simptomi bolesti pojavili su se u vrlo kratkom roku od nedelju dana u vidu jake glavobolje sa povremenim povraćanjem, gubitkom ravnoteže i perifernog vida, potom i krizom svesti nakon čega je specijalističkim i dijagnostičkim pregledima utvrđeno postojanje ekspanzivne lezije u levoj cerebralnoj hemisferi.

Hitnom operacijom u Klinici za neurohirurgiju UKCS, uklonjena je tumorska promena, a histopatološki nalaz pokazao je da se radi o tipu tumora: Pediatric type diffuse high-grade glioma, NOS. Konzilijum za tumore CNS odlučio je da su potrebne dalje dijagnostičke procedure i da se lečenje nastavlja primenom zračne i hemi terapije.

 676 (2).jpg Izvor: Foto: Fondacija Budi human

Mihajlo je izuzetno simpatičan, energičan i harizmatičan dečak i mali fudbaler kluba Milutinac-Zemun. Nastavak lečenja planiran je u nekom od inostranih zdrastvenih centara, gde bi se radila i genetska analiza tumora, a porodica se obratila za pomoć zahtevima za nastavak lečenja u mnogim evropskim i svetskim centrima, od kojih se izdvajaju Univerzitetska bolnica u Heildeberg-u , Nemačka, kao i Univerzitetska klinika Tubingen, Nemačka. Kako bi dali najbolju šansu Mihajlu da pobedi bolest, biće mu potrebni skupi tretmani, kao što je hemoterapija, radioterapija, imuno terapija ili protonska terapija. Potrebno je da Mihajlo što pre ode na lečenje u inostranstvo jer je vreme od ključnog značaja za ovu vrstu bolesti.

 676 (1).jpg Izvor: Foto: Fondacija Budi human

Sredstva su potrebna za nastavak lečenja u inostranstvu, specijalističke preglede, genetske analize, laboratorijske analize, lekove i suplemente, kao i za putne troškove i troškove smeštaja.

 676 (3).jpg Izvor: Foto: Fondacija Budi human

U akciju prikupljanja pomoći, priključila se i OŠ "Lazar Savatić" koja u okviru Dečje nedelje pokreće humanitarnu akciju.

Da Mihajlo pobedi opaku bolest! Budimo humani!

Pomozimo Mihajlu!

Izvor: Yumama/budihuman

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica