Kada obavljate kupovinu u supermarketu, verovatno vam je lakše da stavite dete u kolica, vozite ga, ne morate da trčite za njim, ai mališan uživa dok se vozi i razgleda rafove. Međutim, doktor Sermed Mezher objavio je snimak na TikToku na kojem otkriva zašto nikada ne bi dozvolio svojoj deci da se voze u kolicima za kupovinu u supermarketu.

"Ne dozvolite svojoj deci da se voze u kolicima za kupovinu. Kao i kod većine zabavnih stvari dolazi opasnost."

Dr Sermed Mezher je podelio detalje studije na koju je naišao u kojoj su naučnici uzeli neke briseve sa "100 različitih tipičnih kolica za kupovinu na različitim delovima". Ovo je uključivalo deo oko upravljača i sedišta gde deca obično sede, a brisevi su zatim analizirani pod mikroskopom.

"Ono što su pronašli je prilično šokantno. Skoro dve trećine kolica za kupovinu ima bakterije koje su prisutne u izmetu." - rekao je doktor.

Napomenuo je da je na nekim kolicima pronađena veća količina bakterija nego u javnom toaletu, i istakao da deca koja dolaze u kontakt sa takvim bakterijama imaju veći rizik da se razbole, piše The Sun.

Nakon što je doktor objavio svoj video na društvenim mrežama, mnogi od njegovih 175,4 hiljada pratilaca su obratili pažnju na njegovo upozorenje. Ali drugi su rekli da ako su kolica bezbedna da se stravi hrana iz prodavnice u njih, ne vide veliki problem.

Na jednom kraju spektra , jedan TikToker je napisao: "U redu, prestaću to da radim, ali moj jednogodišnjak i dalje liže pod."

Jedan je predložio: "Sa sobom nosim antibakterijske maramice i prvo stavim ćebe u sedište."

"Uvek prvo očistim kolia pre nego što stavim svoju decu unutra!" - bio je još jedan od komentara.

BONUS VIDEO:

Šaranje medenjaka TikTok/thegracefulbaker

(Yumama/T.A.S.)