Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ZA PAVLOV PRVI KORAK KA SREĆNIJEM DETINJSTVU: Pomozimo dečaku od 5 godina da se igra kao sva deca

Autor Promo

Dečak koji samo želi da prohoda i igra sa drugom decom.

 Budi human.jpg Izvor: Foto: Budi human

Pavle Dimitrijević je rođen 09.04.2016. godine u Kruševcu. Treće je dete iz druge blizanačke trudnoće. Rođen je 45 minuta posle svog brata blizanca, ali je na žalost, zbog komplikаcija porođaj završen vakumom, što je iza sebe ostavilo trajne posledice. Dva puta je reanimiran i hitno prevezen u KC Kragujevac na odeljenje neonatologije. Imao je krizu svesti i bio na aparatima za veštačko disanje. Uspostavljena mu je dijagnoza, cerebralna paraliza.

Do svoje prve godine života nije mogao da sedi, nije koristio ruke, sa velikim poteškoćama je hranjen. Odmah je krenuo sa fizikalnim terapijama kako bi napredovao, ali bez većeg napretka. Leči se u Specijalnoj bolnici za cerebralnu paralizu i razvojnu neurologiju u Beogradu.

 Budi human 1 .png.jpg Izvor: Foto: Budi human

Pavle danas ima 5 godina, još uvek ne priča, ali većinu naloga razume, zna da pokaže šta želi, ne hoda, igra se na podu. Stoji uz podršku, koristi hodalicu ali kao vertikalizator, ruke još uvek ne koristi.

Pavlu su sredstva potrebna za lečenje, fizikalne terapije, logopedske i defektološke tretmane, rehabilitacije kao i za putne troškove i smeštaj.

Roditelji se ovim putem obraćaju svim humanim ljudima da im pomognu kako bi Pavle napredovao u lečenju i načinio svoj prvi korak.

Za Pavlov prvi korak! Budimo humani!

Pomozimo Pavlu!

(Budi human)

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica