Sezona prehlada, gripa i svih virusnih infekcija, potpomognuta promenljivim vremenom je u punom jeku, te je odlično da u jelovnik svojih mališana uvrstite namirnice i povrće koje će im ojačati imunitet, na prirodan način.

Ove četire namirnice će svakako pomoći.

Pečurke

Pečurke igraju značajnu ulogu u našem imunološkom sistemu jer štite od gripa, prehlade i drugih vrsta infekcija. Uverite se da su pečurke pogodne za decu. Dobro ih operite i koristite u dinstanim jelima, čorbama ili salatama.

Spanać

Spanać je neverovatan izvor vitamina C. Takođe je bogat beta karotenom i mnogim antioksidansima, koji svakako poboljšavaju sposobnost našeg imunog sistema da se bori protiv infekcija. Pripremite ga sirovog u smutijima za vaše dete kako biste izbegli gubitak osnovnih hranljivih materija. Ako voli salate, spanać je odlična zamena za zelenu salatu.

Beli luk

Beli luk je bogat aktivnim sastojkom poznatim kao alicin, koji je odgovoran za borbu protiv bakterija i drugih vrsta infekcija. Dakle, beli luk se obično smatra kućnim lekom za prevenciju uobičajenih bolesti kao što je prehlada. Dodajte ga u manjim količinama u kuvana jela, čorbe i svuda gde detetu neće mnogo smetati.

Paprike

Hrana poput citrusa kao što je pomorandže je veoma bogata vitaminom C. Takođe, paprike, mango, jagode, brokoli i kivi takođe su bogati vitaminom C. Bilo da ih detetu dajete sveže, iz turšije ili u kuvanim jelima, ovo je odličan način da povećate unos vitamina C.

Više o tome kako najzdravije jesti povrće čitajte u tekstu: Koje povrće je zdravije kuvano, a koje sirovo

(Yumama)

BONUS VIDEO

POBEDILA RAK, RODILA DETE DOK JE BILA U KOMI, A ONDA USLEDILA ČAROLIJA! Potresna priča hrabre Milice Petrović: Jedva sam izdržala Kurir TV