Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Upozorenje mame koja je izgubila sina: Alergija na hranu može imati fatalne posledice! (FOTO)

Nakon što je njen jedanaestogodišnji sin izgubio život, mama Meril Debs apeluje na roditelje da vode računa šta njihova deca jedu, posebno ukoliko su alergična na određenu hranu...

 Izvor: Foto: Facebook

Mama Meril Debs je ubeđena da bi njen sin danas još uvek bio živ da je ona znala više o alergiji na hranu, kao i da fatalne posledice mogu da se ispolje sporo i podmuklo. Naime jedanaestogodišnji Oklej, koji je bolovao od astme i kome je utvrđena alergija na kikiriki i gotovo sve orašaste plodove, umro je nakon što je pojeo jedno parče torte dan pre Dana zahvalnosti. Oklej je mislio da je torta bezbedna za njegovo zdravlje, ali je ona u svom sastavu imala orahe.

Jedini vidljivi znak alergijske reakcije bio je mali plik na usni koji se ubrzo nakon popijenog leka povukao.

Povezane vesti

“Plik se brzo povukao. Međutim, nismo znali da se nešto događa unutar njegovog tela. Delovao je skroz u redu. Izašao je napolje da se igra sa rođacima, istuširao se i oprao zube pre spavanja”, objašnjava mama Meril. Međutim, 15 minuta nakon toga, Oklej je došao do mame i požalio se da ga boli stomak. Kada je počeo da povraća, Meril je pomislila da će šta god da ga muči izaći nakon povraćanja i da će mu biti bolje. Tako je i bilo, Oklej je rekao da se oseća dobro. Ipak, ubrzo mu je opet pozlilo.

So tragic

Posted by Merrill Debbs on Tuesday, 29 November 2016

“Pozvali smo Hitnu pomoć, ali pre nego što je ona stigla, Oklej je već poplaveo”, kaže Meril i dodaje da je samo sat ipo vremena od kada je dečak pojeo parče torte njegovo srce prestalo da radi.

Kako bi sprečila još neki sličan slučaj, Meril je pokrenula Fondaciju Red Sneaker (crvena patika) koja će se baviti edukaciji o alergijama na hranu i koja će, kako se nada, održati sećanje na njenog tragično preminulog sina. Fondacija je dobila ime po dečakovoj omiljenoj boji (sve njegove patike bile su crvene boje).

Love this send me for photos. Merrill

Posted by Merrill Debbs on Monday, 28 November 2016
Posted by Merrill Debbs on Wednesday, 6 August 2014
Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Vesti

Porodica