Svako dete je različito i od mnogo faktora zavisi da li voli da uči, šta, na koji način... Zabavite se i pročitajte šta horoskop kaže na tu temu - kakav je đak vaše dete u odnosu na svoj horoskopski znak. 

Ovan

Deca rođena u ovom znaku su veoma energična i uvek im je potrebna neka fizička aktivnost. U skladu sa tim, omiljeni predmet im je obično fizičko vaspitanje. Deca rođena u znaku Ovna su ambiciozna i vole da se takmiče, ali ne vole naročito da uče. Zapravo, problem im je da sede mirno na mestu dok čitaju to što treba da nauče, nemaju strpljenja, i zato je bolje da češće prave pauze dok uče.

Bik

Bikovi su inače vredni, vole školu, vole da uče, ali ponekad su spori i možda imaju poteškoće u komunikaciji sa nastavnicima ili drugarima, barem na početku. Dete rođeno u znaku Bika je veoma kreativno i najčešće ga privlače predmeti gde može da iskaže tu svoju kreativnost, pa bi bilo najbolje da ga roditelji i nastavnici ne požuruju i ne pritiskaju – u suprotnom, pokazaće svu svoju tvrdoglavost, piše astrocafe.ro.

Blizanci

Deca rođena u znaku Blizanaca vole da uče, njima je zabavno sve što je novo. Oni su po prirodi radoznali, imaju oštar um, vole da istražuju. Zbog toga im je važno da iaju nastavnike i roditelje koji razumeju brzinu kojom se mali Blizanci prebacuju sa jednog predmeta na drugi, što odraslima deluje površno.

Blizanci se lako druže sa vršnjacima, komunikativni su, a problem im stvara to što ponekad ne mogu dugo da se koncentrišu kada nešto treba da slušaju.

Rak

Deca Rakovi ne vole da se izdvajaju ni po čemu, posebno u okruženju koje im nije sasvim poznato. Zbog toga ponekad nastavnicima ovi mališani deluju nezainteresovano, nespremno, jer deca rođena u znaku Raka najčešće neće podići ruku da kažu ni ono što znaju.

Njima je potrebno vreme da se prilagode, da razumeju svoje emocije, a roditelji treba da paze kako se ophode prema njima jer je to najosetljiviji od svih horoskopskih znakova.

Ova deca imaju veoma bujnu maštu, kreativni su, dobro im ide pisanje, često ih privlače književnost i istorija. Imaju sjajno pamćenje, pa kada jednom nešto nauče, ne zaboravljaju to lako.

Lav

Deca rođena u ovom horoskopskom znaku vole da budu u centru pažnje, pa im je tako važno i u školi da budu popularni među drugarima, da im se on dive. Učenje im dobro ide, ostvaruju dobre rezultate, ali više zato da bi ih drugi hvalili nego što ih to stvarno zanima.

Oni vole da budu "zvezde", pa će tako deca Lavovi biti prvi koji se prijavljuju za školske predstave i druge vannastavne aktivnosti jer prosto vole da se istaknu.

Ovu decu ne treba previše kritikovati, ali ih treba naučiti i da ne postanu arogantni.

Devica

Deca Device u školi uglavnom poštuju pravila, sve rade pažljivo i metodično, ozbiljni su, koncentrisani, lako uče. Međutim, umeju da budu previše strogi i zahtevni prema sebi, zato je važno da ih roditelji i nastavnici ne kritikuju previše. Potrebno im je ohrabrenje da bi imali samopouzdanja.

Male Device uglavnom ostvaruju dobre rezultate u školi, odgovorno rade svoje domaće zadatke, pa nekad čak i roditelji moraju da im kažu: "Dosta učenja, idi malo da se igraš i odmoriš".

Vaga

Deca u znaku Vage su veoma šarmantna, mirna, iskrena i od malih nogu neguju svoje diplomatske sposobnosti koje im pomažu da dobiju sve što žele. Druga deca ih uglavnom vole, kao i nastavnici, a ponekad umeju da se "izvuku" na šarm i dobiju dobru ocenu i kad nisu baš najspremniji.

Uživaju u nekim umetničkim aktivnostima, uglavnom vole crtanje, muziku, i uopšteno sve gde mogu da pokažu kreativnost, a ne privlače ih aktivnosti koje su fizički zahtevne, pa im fizičko verovatno neće ići baš najbolje.

Škorpija

Deca rođena u znaku Škorpije se teško navikavaju na nove stvari, pa su im svi počeci intenzivni. Ovi mališani su uglavnom rezervisani, veoma oprezni prema svemu što se dešava oko njih, retko pokazuju kako se osećaju. Veoma su ambiciozni i kada imaju cilj, daju sve od sebe da ga ostvare.

Roditeljima je ponekad teško da ih razumeju, pa je najbolje što mogu da urade da im pokažu da ih vole i da su tu za njih.

Strelac

Deca Strelčevi najčešće školu doživljavaju kao dosadno mesto prepuno pravila! Ovi mališani su veoma inteligentni, imaju avanturistički duh i puni su ideju, a uglavnom vole da uče jezike, geografiju, sport. Nisu naročito studiozni, uče u kraćim intervalima, ali su vrlo koncentrisani kad to rade i zato brzo uče. Vole da čitaju, pa ih treba ohrabrivati u tome od malih nogu.

Mogu imati problema u školi jer vole da krše pravila, zato što žele da istražuju. Prema horoskopu, pomaže da im se sve objasni, kako bi to bolje razumeli, umesto da im se nešto prosto zabrani.

Jarac

Jarčevi su ozbiljni i disciplinovani od najranijeg uzrasta. Ne vole da gube vreme ni energiju na stvari koje im nisu zabavne, poput spavanja ili igranja. Više vole da rade nešto korisno, gde mogu da vide rezutlate.

Dete u znaku Jarca voli da ga drugi poštuju i da mu se dive, a najviše želi da dobije priznanje od autoriteta – roditelja, nastavnika i drugih odraslih ljudi koje poštuje. Ono je organizovano, stalno pravi neke liste, beleške, ništa ne prepušta slučaju. I cilja na uspeh u svemu što radi.

Vodolija

Dete rođeno u znaku Vodolije se razlikuje od sve druge dece, ono ima svoju putanju kojom ide, uči na svoj način, ima svoja uverenja. Voli da se druži i uvek je okruženo drugarima, pomaže čak i najstidljivijima da se opuste.

Ne prijaju mu nikakve restrikcije, ako ne može da se izrazi na način koji mu prija, postaje buntovno. Ne može da uči dugo, zato mu trebaju češće pauze, veoma je inteligentno, a najčešće ga privlače matematika, astronomija...

Ribe

Osetljiva, emotivna, prilično stidljiva i rezervisana, takva su deca rođena u znaku Riba. Potrebna im je pažnja, privrženost i nežnost. Uglavnom su dobra u školi, ali su pomalo i zaboravna u smislu da zaborave da nešto ponesu, a često deluje i kao da ne slušaju šta im se priča.

Prema horoskopu, imaju veoma bujnu maštu, ne vole da ih iko požuruje, a ako ih pustite da rade ono u čemu uživaju, iznenadiće vas rezultatom.

Generalno ne vole da uče, organizacija im nije jača strana, ali brzo pamte i to im pomaže da se "izvuku" u školi.

BONUS VIDEO:

Učiteljica otkrila koji poklon želi od dece TikTok/moms

(Yumama/N. Z.)