Desetogodišnja Ruskinja se prvi put pojavila u javnosti kada je imala samo 4 godine, u talent šou "Veliki ljudi", gde je tečno odgovarala na pitanja na šest stranih jezika – engleskom, francuskom, španskom, nemačkom, kineskom i arapskom. Od tada je ova desetogodišnja devojčica naučila još dva jezika - italijanski i grčki.

Od malih nogu bila je zauzeta učenjem. Njena majka Julija Devjatkina, lingvista i nastavnica engleskog za decu, rekla je da njihovo dete nije čudo od deteta i da svako dete može da savlada dva ili tri jezika, ali uz mnogo truda i vežbe. Majka joj je od rođenja pričala na engleskom i ruskom i pazila da ih nikada ne meša. Kada je Bela imala deset meseci, uključili su i francuski jezik. Pošto još nije znala da govori, prstom je pokazala na objekat na koji se ta reč odnosila. Ove jezike je tečno govorila kada je imala samo dve godine, pišu Roditelji.hr.

Kineski je naučila gledajući kineske crtane filmove. Kao trogodišnjakinja pokazala je interesovanje za učenje španskog i nemačkog jezika, kao i za ples, violinu i pevanje. A posle toga za arapski. Bela se igra žmurke, čita uobičajene dečije slikovnice, samo na različitim jezicima. Sve lekcije su napravljene u obliku igre. Njeni roditelji su često organizovali mala obrazovna putovanja sa izvornim govornicima određenih jezika, pohađala je engleski dramski klub, učila da crta na francuskom, ples je učila na španskom, učila umetničkoklizanje sa nemačkom i slično.

Pogledajte kako je izgledao njen prvi nastup na šou talenata u Moskvi:

(Yumama)

BONUS VIDEO:

UČITELJ GLUME OTKRIO ŠTA JE NAJVAŽNIJE U RADU SA DECOM! Nikako im ne treba pristupati na OVAJ način, a talenat pokazuju u 3 vida Kurir televizia