Dečiji rođendani sve više liče jedni na druge, u igraonicama, sa picama i sokovima i animatorima, a mnogim mališanima, kao i roditeljima, ovakav koncept postaje dosadan. Ukoliko se vašem sinu ili ćerki približava "poseban dan", donosimo neke ideje kako da napravite nezaboravnu proslavu.

Evo ideja za rođendan za mališane od 6 do 14 godine:

Do 6 godina

Festival boja

Ako izaberete takav događaj, budite spremni za naknadno čišćenje, ali emocije dece su vredne toga! Kako proslaviti dečiji rođendan u ovom formatu? Uzmite hipoalergene boje ili specijalnu šminku koja je pogodna za dečiju kožu i priredite zabavu. Deca mogu da uključe svoju maštu do maksimuma: nacrtaju šare na licu, portretišu svoje omiljene likove ili organizuju takmičenja za najbolju šminku. Događaj se može dopuniti slatkim stolom, voćem ili laganim grickalicama i nagradama. Inače, biće zainteresovani i odrasli.

Pozorišna predstava

Odlična opcija za slobodno vreme za mališane. Možete izabrati interaktivnu predstavu u kojoj će mališani postati direktni učesnici i dobiti lepe poklone od glumaca ili je sami urediti kod kuće. Ako ste izabrali drugu opciju, odlučite se za temu događaja na osnovu omiljenih bajki ili crtanih filmova vašeg deteta, pripremite kostime i pošaljite pozivnice gostima. Mališan može naučiti kratku pesmu ili par stihova, a ako postoji prilika i želja, može igrati glavnu ulogu.

Čas kuvanja

Takva zabava vam omogućava da savladate kulinarske veštine u lakoj formi igre. Možete učiti mališane da spremaju picu, desert, peciva ili druga jela koja deca toliko vole. Na kraju, deca će moći da uživaju u rezultatima svog rada i da podele svoje utiske.

7–10 godina

Trambolina

Šta deca najviše vole? Da skaču i rasipaju energiju koje imaju mnogo! Zabava na trambolini je odlična opcija ako ne znate kako da proslavite rođendan 10-godišnjaka.

Gotovo u svakom gradu postoje sportski centri ili tržno-zabavni centri u kojima možete iznajmiti tramboline i skakati do mile volje. To je veoma smešno! U takvim kompleksima uvek postoji instruktor koji će pričati o merama predostrožnosti i pokazati nekoliko trikova dostupnih deci.

Zoo vrt

Komunikacija sa životinjama vam omogućava da proširite svoje horizonte, vidite retke predstavnike faune i naučite više o našoj planeti. Glavna stvar je pridržavati se pravila posete zoološkom vrtu. Nakon uzbudljive šetnje, možete odvesti svoje dete (ili grupu dece) u kafić ili napraviti mali piknik.

Akva park

Ne znate kako da organizujete nezaboravan odmor? Idite u vodeni park! Kako provesti dečiji rođendan u takvoj atmosferi? Za početak, recite svom detetu o merama predostrožnosti - ovo je veoma važno. Neki vodeni parkovi imaju programe za rođendanske zabave - animatori će vam pomoći da se zabavite.

11–14 godina

Zid za penjanje

Osvajanje vrhova uvek izaziva radost i uči vas kako da postignete ciljeve. Možete ići na zid za penjanje sa celom porodicom ili pozvati prijatelje mališana sa sobom. Ne morate da brinete o bezbednosti - na takvim mestima uvek postoji instruktor koji će vam objasniti šta i kako da radite.

Klizalište

Ako se rođendan događa zimi, a vi ne znate kako da proslavite dečji rođendan na zabavan i neobičan način? Pozovite drugare da odu na klizalište. Pustite ih da se dosta voze, a kada se umore i ogladne, odvedite ih na najbliži kafić, kupite čaj za zagrevanje i ukusna peciva. Vaše dete će dugo pamtiti ovaj dan!

(Yumama)

BONUS VIDEO:

Seki Aleksić njeni dečaci čestitali rođendan Instagram