Sezona praznika je pred vratima, a kako mališani neće imati priliku da ove godine u novogodišnjoj noći uživaju u snežnim čarolijama, možete im napraviti pravi mali spekakl u svom domu.

Nema deteta koje ne voli da pravi Sneška, a to što napolju nema snega ne mora uopšte da bude prepreka. Neka vaše dete oseti snežne čarolije i u svom domu, evo kako je to moguće.

Jedna mama na svom Instagram profilu otkrila je kako možete da napravite lažan mrvljivi sneg, a za to su vam potrebna samo dva sastojka - pena za brijanje i soda bikarbona. Pored toga, treba vam jedna plića i veća posuda u kojoj ćete čaroliju da stvarate.

Naspite penu za brijanje, a zatim dodajte sodu bikarbonu i mešajte sve dok sneg ne postane mrvljiv. Kada dobijete lažan sneg, dajte deci da se igraju i da od njega prave razne oblike.

Trebalo bi da budete u mogućnosti da ga oblikujete kao kinetički pesak, a ako je previše mrvljiv, možete dodati malo vode. Ako želite da deci pokažete kako se sneg topi, jednostavno naspite sirće na sneg i gledajte ali i osluškujte kako tom prilikom šišti.

Pogledajte kako je ova mama napravila lažan sneg:

(Yumama)