Crtanje i bojenje je vrlo važno za razvoj motorike kod dece. Oni vrlo rano pokazuju interesovanje za crtanje i bojenje, a na roditeljima je da ih podstaknete da to što više rade jer je od izuzetnog značaja za razvoj.

Deca već od 10-18 meseci počinju da se upoznaju sa olovkama i bojicama. Iako nisu u stanju da ih čvrsto drže, iako će možda bojiti i gde ne treba, na vama je da ih podstičete i da ih kontrolišete kako bi naulili na kom mestu se to radi.

Nikako nemojte da budete od onih roditelja kojima deca jednom pošvrljaju zidr, a oni im odmah sklone sve bojice i olovke i za kaznu više ne mogu da crtaju. Time ne kažnjavate njih, kažnjavate sebe jer ćete kasnije morati više vremena da provodite uz njih dok uče slova i druge školske aktivnosti, jer motoriku nisu dovoljno dobro razvili.

Ali šta će svi oni zaposleni roditelji koji nemaju puno vremena da se posvete deci, a žele?

Za sve njih, tu je vrtić koji je zadužen da podstiče dete ka pravilnom rastu i razvoju u svim segmentima.

Privatni vrtić "Svemirko" obezbedio je predivan pristup prirodi, razvijanju mašte i učenju.

Smesten je u gradskom jezgru Beograda, na opštini Stari grad, na Dorćolu u sklopu SC "25 maj - Milan Gale Muskatirović".

Čitav ovaj kraj nudi pogled u istoriju Beograda od njegovog osnivanja, antičkog Singidunuma preko rimskih osvajača i izgradnje utvrđenja na prostoru današnjeg Kalemegdana kao i u značajne kulturne i obrazovne institucije.

Okruženje na direktan način oblikuje dete čineći neposrednu sredinu izvorom tema za učenje tj. usvajanje novih saznanja.

Lepotu ovog kraja upotpunjuje priroda, prelepi Dunav sa prostranim šetalistem, puno zelenila koje pruža idealno mesto za odrastanje vaših mališana.

Uz sve ovo, vrtić "Svemirko" raspolaže prostranim dvorištem sa ciljem da mališani provode što više vremena napolju, uz razne aktivnosti.

Privatni vrtić "Svemirko" je vrtić po meri deteta.

Vrtić "Svemirko" okuplja decu uzrasta od godinu dana do polaska u školu.
Čine ga tri vaspitno-obrazovne grupe: jaslena, vrtićka i predškolska.

Sve dodatne informacije možete dobiti na broj: 060/028-28-31 ili na mejl: svemirkovrtic@gmail.com

Pogledajte gde deca uživaju, rastu i razvijaju se:

Promo Vrtić Svemirko

 (Yumama/Promo)