Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zabavne i edukativne ONLAJN AKTIVNOSTI za decu: 6 korisnih predoga tokom zimskih meseci

Kompjuteri, tableti i telefoni nisu baš uvek štetni. Postoji mnoštvo interesantnih i edukativnih stvari koje deca mogu da vide i nauče na "mreži".

  Izvor: Foto: Shutterstock

Pronalaženje načina da zabavite decu je sasvim sigurno najveća muka tokom pandemije koronavirusa. 

Trenutna situacija je takva da većinu vremena deca provode kod kuće, pa kako ne bi po ceo dan sedeli ispred ekrana ne radeći ništa, roditelji su u dilemi kako da organizuju vreme deci. Ipak zabava može biti super i u kućnim uslovima u to smo sigurni. Stoga, izdvojili smo nekoliko zanimljivih virtuelnih aktivnosti za vaše mališane. Kreativni, edukativni i zanimljivi predlozi mogu se odvijati baš u vašem domu. Pogledajte.

Povezane vesti

1. Božićni filmovi

Praznični filmovi i program su omiljeni celoj porodici. Ne samo da ih deca vole i uživaju u njima, već ih volite i vi. Napravite zanimljivo filmsko veče i svojim mališanima priredite trenutak za pamćenje. 

Povezane vesti

2. Virtuelne božićne knjige

Mnoštvo onlajn biblioteka i sjajnih ponuda se mogu naći na klik do vas. Stoga, priuštite tu vrstu zabave vašim mališanima, jer knjige, stripovi i slikovnice su najbolji način za razvijanje dečje mašte. Pored toga, veoma je važno da prilagodite knjige uzrastu vašeg mališe, a mi smo i o tome razmišljali i izdvojili knjige prema godinama. 

Za 3. i 4. razred preporučujemo sledeće knjige:

- Doživljaji mačka toše (Branko Ćopić)

- Hrabri krojač (Braća Grim)

- Kralj žabac: Zaboravljene priče (Braća Grim)

Za uzrast od 5. do 8. razreda:

- Doživljaji Toma Sojera (Mark Tven)

- Robinzon Kruso (Danijel Defo)

- Hajduci (Branislav Nušić)

- Guliverova putovanja (Džonatan Svift)

- Sumnjivo lice (B. Nušić)

- Mi deca sa stanice Zoo (Kristijana F.)

- Gospođa ministarka (B. Nušić)

Ove knjige ne morate nužno čitati onlajn, možete pozajmiti od nekoga, uzeti iz biblioteke, a verujemo da poneku već i imate u svom domu.

Povezane vesti

3. Edukativni program

National geographic je sasvim sigurno najbolja opcija ukoliko želite da vaše dete sazna nešto više o nastanku planete, o Arktiku, Antakrtiku, o morskim dubinama, životu u raznim kulturama, o neprocenljivim otkrićima, o blagodetima prirode i civilizacije. Nacionalna geografija ima svoje štampano i digitalno izdanje, a mališanima će ove misterije sigurno biti zanimljive.

4. Virtuelne aplikacije

Na Internetu postoje sjajne aplikacije za razvijanje dečjih kognitivnih sposobnosti, mašte i inteligencije. Slaganje slagalice, virtuelno uređenje prostorije, učenje jezika, plesa i kuvanja su samo neke od aktivnosti koje vaši mališani mogu imati tokom raspusta. Sve zavisi od dečjih želja, interesovanja i ambicija.

5. Onlajn kursevi

Ne samo da je nastava prešla na virtuelni način komunikacije, već su mnoga poslovanja prilagodila svoj rad trenutnoj situaciji. Ukoliko želite da vaša deca nauče da crtaju, da plešu, da govore drugi jezik to mogu uraditi i onlajn. Ukoliko želite da vaše dete vidi kako izgleda muzej, crkva, manastir, to takođe može da pogleda na internetu. Sada postoje mnogi Jutjub kanali koji na divan način mališane mogu naučiti korisnim stvarima.

6. Video igrice

Možete svojim mališanima dati malo oduška na raspustu i dozvoliti im da "dozirano" igraju video-igrice. Sat, dva vremena tokom dana je sasvim sigurno dovoljno da se deca razonode, jer ipak je raspust vreme da se oni odmore i da iskoriste slobodno vreme na njima zanimljiv način.

Pročitajte i:

Povezane vesti

Povezane vesti

Povezane vesti

Povezane vesti

Zapratite nas i na Instagramu!

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Uživajte u roditeljstvu! (@yumama.rs)

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica