Biti zatvoren u kući tokom vikenda je jedno, ali biti zatvoren mnogo dana sa detetom predškolskog uzrasta može biti zaista teško. Svakom roditelju je nezgodno da pronađe pravi način da usmeri detetovu energiju dok je kod kuće. To može dodatno iscrpeti roditelje. 

Srećom, postoji mnogo načina da detetu pomognete da ostane aktivno, da pokrene svoju energiju i da ne sedi po ceo dan. Bez obzira na to koliko prostora imate u svojoj kući, izdvajamo nekoliko odličnih akivnosti za vežbanje sa decom.

1. Napravite plesnu žurku

Većina dece obožava pevanje i igru, pa je postavljanje podijuma i priprema žurke odlična aktivnost. Potrudite se da podijum izgleda što interesantnije, pustite detetove omiljene pesme, igračku mikrofon u ruke i samo napred. Pevaće i plesaće satima, ma koliko umorno bilo.

2. Zumba za decu

Mame, koja od vas ne voli zumbu? Pripremite koreografiju i za mališane, ili pak pronađite neku na internetu. Učite korake, igrajte i zabavite se.

3. Čas baleta

Obucite se u baletske haljinice, pronađite časove na internetu i počnite. Nemojte propustiti balet ni sa dečacima, sigurno će im biti zabavno da zaplešu. 

4. Naučite novu joga pozu

Pre nego što počnete sa pravim joga treningom sa klincima, učite jednu pozu svakog dana. 

Pas spuštene glave, ratnik i slične poze biće jako zanimljive mališanima, a imaće ogroman značaj za fizičko i psihičko zdravlje. Joga je razvila i mnogo različitih treniga namenjenih deci.

5. Fudbal

Mališani mogu vežbati svoje fudbalske veštine uz virtuelne instrukcije. Mnogi treneri prave video-treninge za decu, a mogu se uključiti i zajedno sa svojim drugarima na video. Interesantne programe vežbanja takodje mozete pronaći na internetu. A ne zaboravite i na tatu kao najboljeg trenera!

6. Igrajte tenis

Predlažemo jednu od bezbroj treninga koje možete pronaći na internetu.

7. Trening sa preprekama

Možda Olimpijskih igara neće biti ove godine, ali to ne znači da ne možete napraviti sopstveno takmičenje sa preprekama. Koristite kutije, stolice, vijače, šta god imate kod kuće.

Ne zaboravite da uključite u igru i omiljene plišane igračke, lopte i slično. Mogu imati zadatak da ih traže, da prolaze ispod igračaka, preskaču ih, obilaze.