Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Devojčice baš onakve kakve jesu! (FOTO)

Pogledajte galeriju umetničkih fotografija na kojima su devojčice koje se još uvek nisu srele s pritiscima društva da se ponašaju kao "prave žene". A čak i da su se srele - njih ne bi bilo briga!

 Izvor: Foto: Facebook

Američka fotografkinja Kejt T. Parker majka je dveju devojčica, starih pet i osam godina, zbog čega joj je veoma važan način na koji društvo vidi ženu. Iz tog razloga, ona je pokrenula mali umetnički projekat pod nazivom "Snažno je novo lepo", čije su zvezde njene ćerkice i njihove prijateljice.

"Reč je o seriji fotografija koje pokazuju moje devojčice i njihove drugarice baš onakve kakve jesu: glasne, sportistkinje, neustrašive, neuredne, vesele, nervozne. Želela sam da slavim ove devojčice onakve kakve jesu, a ne onakve kako se očekuje da žene budu", objasnila je Kejt. "Želela sam da ih slavim onakvima kakve jesu i da im pokažem da je to dovoljno. Biti lep ili savršen nije važno. Važno je biti svoj!"

Pogledajte kako je objektiv Kejtinog foto-aparata ovekovečio iskrene i radosne trenutke detinjstava ovih devojčica, još uvek neopterećenih pritiscima društva da postanu stereotip žene.

Tamara Sorak

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Vesti

Porodica