Sendviči za decu mogu biti izuzetno zdravi ako hleb i šunku zamenite tikvicama i sirom, a ukus i tekstura postaće prosto neodoljivi.
Sastojci:
- 2 šolje rendanih tikvica
- 1 jaje
- Pola šolje rendanog parmezana
- 2 mlada luka
- Četvrtina šolje kukuruznog skroba
- So
- Biber
- Ulje
- 2 šolje rendanog čedar sira
Priprema:
Operite i izrendajte tikvice. Stavite ih u čistu krpu kako bi se iscedio višak vode. Kada se ocede stavite ih u posudu u koju ćete dodati jaje, parmezan, luk, kukuruzni skrob, so i biber.
U tiganj sipajte ulje da pokrije dno. Izvadite kašikom toliko smese koliki želite 'sendvič' da vam bude. Ispecite sa obe strane dok ne dobije zlatnu boju, trebaće vam otprilike 4 minuta po strani. Kada je gotovo preko vruće tikvice stavite čedar i poklopite drugom pljeskavicom. Dopecite još neka 2 minuta kako bi se sir istopio. Gotov 'sendvič' stavite na ubrus kako bi se ocedio od ulja i poslužite.
(Yumama)