Karfiol nije baš namirnica koja je rado viđena na tanjiru mališana ali ovo neslavno mesto, najčešće zaslužuje zato što se sprema kao bareno povrće koje i nema najlpši miris i ukus. Pokušajte sa ovim receptom da ga transformišete u pire, koji svi mališani rađe jedu, sa dodatkom pavlake, sira koje će dopuniti i obogatiti ukus.

Sastojci:

  • 1 velika glavica karfiola isečena na cvetove (oko 3 funte ili 1 1/2 kg)
  • 3 kašike neslanog putera
  • 3 kašike pavlake
  • 6 čena belog luka
  • 1 kašika parmezana
  • So i crni biber po ukusu

Priprema:

Stavite karfiol u cediljku na pari iznad velikog lonca ključale vode. Kuvajte na pari 15 minuta dok ne omekša. Alternativno, kuvajte karfiol u slanoj vodi 10 minuta ili dok ne omekša. Izvadite i ocedite. Pokrijte poklopcem i ostavite na stranu. U istom loncu zagrejte puter na srednje jakoj vatri. Propržite beli luk dok ne zamiriše (oko 1 minut). Mešajte karfiol i beli luk u procesoru za hranu ili štapnim mikserom dok ne postane gladak. Umešajte parmezan, pavlaku i začinite solju i biberom.

Yumama/J.D.

BONUS VIDEO

Novogodišnji ukras od mandarina TikTok/sibster_made