Zabavan i ukusan način da deci ubacite više voća u ishranu. Sigurno neće odbiti ovakav slatkiš.

Sastojci:

  • 10 malih jabuka
  • ½ šolje seckanog koštunjavog voća po izboru
  • ½ šolje bombonica
  • ½ čokoladnih mrvica
  • ½ šarenih mrvica
  • ½ kokosa
  • ½ mrvljenog keksa
  • 300 g čokolade po izboru

Priprema:

Umetnite drvene štapiće štapiće za lizalice u jezgro jabuka. Stavite sve ostale sastojke u dublje i šire činije. Stavite čokoladu u metalnu ili staklenu činiju i stavite je iznad tiganja sa vodom koja jedva ključa. Često mešajte dok se ne istopi. Sklonite sa vatre. Uronite jabuke u otopljenu čokoladu, okrećući ih da se potpuno oblože. Umočite ili uvaljajte u bombone ili orahe, mrvice, keks a zatim stavite na list voštanog papira. Ponovite sa preostalim jabukama. Ostavite jabuke da se stegnu na sobnoj temperaturi dok se čokolada ne stegne pre serviranja, oko 20 minuta.

(Yumama/J.D.)

BONUS VIDEO

Pita sa jabukama iz tiganja Instagram/beccasgreatbakes