Kupus, brokoli, karfiol, šargarepa, cerel i spanać samo su deo povrća koje, prema svetskim statistikama, deca ne vole i izbegavaju da jedu. Ove biljke, obogaćene vitaminima i mineralima, dijetnim vlaknima, sa malo ili nimalo industrijskih šećera i masti, su od velikog značaja za dalji razvoj, stoga bi ih morali unositi od malih nogu. Ukoliko vaše dete izbegava povrće u sirovom obliku prepustite Gorenje blenderu ili sokovniku da najmlađima servira obrok koji neće moći da odbiju.

Smuti od karfiola, jagode, banana i žitarica

Spremite jednu bananu, pet jagoda, jedan cvet karfiola, biljno mleko (po vašoj želji) i dve, tri kašike žitarica. Vreme pripreme je pet minuta. Vaš jedini posao je da pratite recept, a Gorenje blender će za vas da kreira najukusniji napitak kojem niko u vašem domaćinstvu neće odoleti.

Pomešajte i izblendajte bananu, jagode i karfiol sa dve kašike mleka. Za sam kraj, pospite napitak sa nekoliko kašika žitarica, i voila, vaš obrok je spreman.

blender.jpg
Promo 

Koristite Gorenje Nutri Power Blender koji je posebno dizajniran tako da se u procesu blendiranja iz voća i povrća izvuče maksimalna količina hranljivih sastojaka. Veoma lako promenite brzinu, kako biste smanjili ili povećali broj obrtaja oštrice, u zavisnosti od toga da li više volite gušći ili ređi napitak.

Mornar Popaj šejk

Uz crtaće koje smo obožavali, upoznajte vaše mališane sa Mornarom Popajem i snagom koju dobija od spanaća. Pripremite im napitak koji će ih učiniti jednako snažnima kao i poznatog animiranog lika. Od sastojaka nabavite šaku bebi spanaća, 2-3 „cveta“ obarenog i ohlađenog brokolija, pola banane, 100g očišćene jabuke, sok od limuna, 40 grama šargarepe i 150 ml vode. Sve navedeno stavite u Gorenje blender, izmiksajte i poslužite.

Ceđeni sokovi

Ukoliko, pak, umesto kašastih napitaka više preferirate ceđene, uz Gorenje sokovnik ćete dobiti više vitamina, hranljivih materija i vlakana iz voća i povrća u vašem piću. Pripremite ukućanima ukusan sok od šargarepe, tako što ćete da propustite 3-4 šargarepe i jednu oljuštenu pomorandžu kroz sokovnik, a u dobijeni sok dodajte nekoliko kapi maslinovog ulja.

blender 22.jpg
Promo 

Svakodnevnim unosom vitamina dobijenih na ovaj način ćete da pomognete deci da razviju zdrave navike u ishrani na čemu će vam kasnije biti zahvalni. Za razliku od tradicinalnih sokovnika, Gorenje aparat primenjuje princip sporog pritiska uz korišćenje posebnog spiralnog sklopa. Kao rezultat, neće doći do stvaranja bilo kakve oksidacije niti pene, a sok zadržava osvežavajući ukus i prirodnu boju.

Prirodni sok je najbolje popiti ujutru, 30 minuta pre prvog obroka, jer je to vreme kada naše telo apsorbuje najviše hranljivih materija. Stručnjaci preporučuju voćne sokove ujutru, a popodne od povrća, pošto drugi sadrži manje šećera.

I za sam kraj, u vrelim letnjim danima, osvežite i rashladite prethodno napravljena pića uz led iz Gorenje ledomata, koji može da napravi do 12 kilograma leda dnevno, sam se čisti i jednostavno koristi.

Pronađite svoj blender, sokovnik i ledomat na Gorenje sajtu i uživajte u stvaranju dobrih navika sa vašim najmlađima.

blender 4.jpg
Promo Fresh and juicy fruit and cocktail party