Čuveni čizkejk, do sada ste se susreli za mnogim zanimljivim kombinacijama ovog čuvenog kolača.Mi vam nudimo klasičan recept ali na drugačiji način. Za pripremu će vam trebati samo 10 minuta, a način serviranja će oduševiti klince. Svaku čašu možete posebno ukrasiti ili jednostavno taj deo prepustite deci.

Sastojci za podlogu:

  • 50 g mlevenog keksa (najbolje plazma)
  • 25 g putera

Za krem:

  • 100 g pavlake
  • 50 g nelsanog krem sira
  •  75 g slatke pavlake
  • 2-3 kašike šećera u prahu

Za preliv:

  • 250 g jagoda, malina ili višanja
  • 2 kašike šećera
  • malo limunovog soka

Priprema:

Pomešajte mleveni keks i puter rastopljen na sobnoj temperaturi . Smesu raspodelite na dno tri staklene čaše ili činijice. Ostavite u frižideru da se stegne i ohladi dok pripremate ostatak.

Slatku pavlaku izmiksajte sa šećerom u prahu dok ne nastane čvrtsa smesa, potom dodajte izmešanu pavlaku i krem sir. Sve nežno mešajte dok se ne sjedini. Po potrebi dodajte još šećera. Krem dodajte na pripremlejnu podlogu od keksa i ponovo sve vratite u frižider.

Jagode ili voće koje ste izabrali iseckajte na sitno, prebacite u lončić, dodajte šećer i limunov sok i kuvajte na veoma laganoj vatri pet do deset minuta uz neprestano mešanje. Smesu ostaviti da se ohladi, a potom je prelijte preko krema. Vratite ponovo u frižider da se ohladi, pa po želji narendajte malo čokolade.

(Yumama)