Kako mamama često ponestaju ideje za fina i zdrava jela za njihove mališane one jedna drugu inspirišu putem društvenih mreža u brojnim grupama koje se tiču zdrave dečje ishrane. A u jednoj takvoj mama Halima Fazlić objavila je jedan jednostavan recept koji se dopao mnogim ženama, ali i njihovoj deci.

"Mi smo počeli sa dohranom kada je beba imala 6 meseci i od tada se trudim da uvek jede kvalitetno - prirodnim sokovima pravljenim kod kuće i domaćim specijalitetima. U potrazi za novim idejama, pronašla sam i ovaj recept", kaže mama Halima.

Foto: Privatna arhiva

A potrebno vam je:

- tri jaja 

- kašika kisele pavlake

- malo praška za pecivo

- začin (po želji)

- krem sir (po želji)

Priprema:

Odvojiti žumance od belanaca te u belanca dodati prašak za pecivo i umutiti u čvrst sneg. U posudu sa žumancima dodati pavlaku i promiješati da se sjedini smesa. U tu smesu možete dodati začin po želji. Ja sam recimo ubacila peršun. Smesu sa žumancima uliti u smestu sa belancima. 

Napomena: uzeti kiselu pavlaku čvrsce teksture ili iskombinovati sa sirnim namazom da bi čitava smesa bila čvrsca. Malo promešati smesu i sačekati da nadođe od praška za pecivo. Smesu kašikom oblikovati u nešto tanje krugove i ređati ih na papir za pečenje. Peći dvadesetak minuta na 150 stepeni. Ukoliko ste u žurbi uključite pećnicu kad počnete da radite pa ubacite u već zagrejanu rernu. 

Probajte i: