Doručak - a) žitarice sa mlekom ili

                   b) kajgana od jednog jajeta, kriška hleba, 30 g sira, šolja mleka ili jogurta

Užina - voće ili voćni sok

Ručak - a) pečena riba, brokoli i karfiol kuvani ili zapečeni sa ribom, parče hleba ili

               b) juneće ćufte u sosu od paradajza, makaroni

Užina - voće ili voćni sok

Večera - a) makaroni sa sirom, mleko ili

                b) pečena riba (50 g), krompir salata, malo parče hleba, jedna šolja

mleka ili jogurta

RECEPTI

Punjeni paradajz

Potrebno je: tvrdo kuvano jaje -izrendano, pola glavice crnog luka, dve iseckane maslinke, 50 grama sira, mala zelena paprika, dva paradajza.

Priprema: Paradajz izdubiti, napuniti prethodno napravljenim filom od ostalih sastojaka. Posuti seckanim peršunom.

Salata od jaja i krompira

Potrebno je: dva tvrdo kuvana jaja, pola male glavice crnog luka, izrendane, pola kafene kašičice senfa, dva kuvana krompira isečena na kockice, supena kašika krem sira, kiseli krastavac isečen na kockice.

Priprema: Jaja iseći na polovine, žumance izvaditi, pomešati sa ostalim sastojcima. Polovine jaja napuniti ovim filom.

Šampinjoni sa jajetom

Potrebno je: jedno jaje, supena kašika mleka, kafena kašičica butera, perje od struka crnog luka, pola šolje šampinjona isečenih na listiće.

Priprema: Umutiti jaje sa mlekom. U tiganju zagrejati buter, dodati luk i šampinjone, mešati dva minuta, dodati umućeno jaje i mešati još tri minuta ili dok jaje ne bude potpuno prženo.

Palenta

Potrebno je: tri šolje vode, šolja instant  kukuruznog brašna, 30 grama sira, pola šolje soka od paradajza.

Priprema: Staviti vodu da proključa, dodati kukuruzno brašno, kuvati nekoliko minuta. Dodati sir. Preliti sokom od paradajza.

Pita od hleba

Potrebno je: 25 grama butera, 150 grama sira, tri jajeta, osam kriški belog hleba isečenog na kockice, 400 mililitra mleka.

Priprema: Buter rastopiti i staviti na dno pleha. Dodati pola hleba, preliti umućenim jajima, sirom i mlekom. Ponoviti postupak sa hlebom i prelivom. Zapeći 15 minuta.

Lazanje

Potrebno je: 300 grama mlevene junetine, pakovanje makarona, teglica sosa za špagete, pakovanje krem sira.

Priprema: Izdinstati meso, za to vreme skuvati makarone. U podmazanu posudu sipati polovinu makarona, preko njih polovinu pomešanih ostalih sastojaka. Ponoviti postupak. Peći 30 minuta na 200 stepeni.

Ćufte od mesa i krompira

Potrebno je: 200 grama mlevenog junećeg mesa, pola šolje izgnječenog kuvanog krompira.

Priprema: Pomešati meso i krompir, formirati loptice promera 2,5 santimetra, staviti u zagrejano ulje i peći dok se ne ispeku iznutra. Poslužiti kao dodatak barenom povrću.

Pečene artičoke sa jajima i parmezanom

Potrebno je: Jedna kafena kašičica butera, kafena kašičica iseckanog crnog luka, pola kafene kašičice iseckanog peršuna, pola kafene kašičice origana, četiri obarena jezgra artičoka, jedno jaje, kašičica  parmezana.

Priprema: Podmazati mali vatrostalni pleh, posuti lukom, peršunom i origanom.

Na  njih staviti artičoke, razbiti jaje i staviti preko. Posuti parmezanom. Peći na 200 stepeni oko 10 minuta ili dok sir ne postane zlatno žut.

Zapečen brokoli i kuvana šunka

Potrebno je: Pola šolje seckane kuvane šunke, 150 grama obarenih cvetova brokolija, pola šolje kuvanog pirinča, pola šolje rendanog sira, pola male glavice crnog luka, pola šolje kiselog mleka, pola šolje prezli.

Priprema: Pomešati sve sastojke, posuti prezlama, zapeći na 175 stepeni.

Špageti sa pasuljem

Potrebno je: Pola šolje kuvanog braon pasulja, pola šolje kuvanog paradajza, pola šolje  kuvanih špageta, kafene kašičice parmezana.

Priprema: Špagete skuvati, pomešati s pasuljem, preliti paradajzom. Posuti parmezanom.

Punjeni plavi paradajz

Potrebno je: Manji plavi paradajz, dve supene kašike seckane šunke, kafena kašičica butera, dve kašike prezli.

Priprema: Izdubiti plavi paradajz, staviti ga u ključalu vodu 10 minuta. Ohladiti. Napuniti nadevom od butera, šunke i prezli. Zapeći 10 minuta.

Salata od cvekle za apetit

Potrebno je: Cvekla srednje veličine, pola male glavice crnog luka, jedan  paradajz (oljušten, bez semenja, isečen na kockice), čen belog luka (isitnjen), jedan krompir (skuvan , isečen na kolutove), dve isečene crne masline, pola  kafene kašičice sitno isečenog peršuna.

Preliv

Potrebno je: Kafena kašičica jabukovog sirćeta, dve kafene kašičice maslinovog ulja.

Priprema: Odseći cvekli krajeve, dobro je oprati i staviti u posoljenu ključalu vodu, kuvati dok ne omekša. Ocediti, pod mlazom hladne vode skinuti kožu, iseći je na kockice. Pomešati je sa ostalim sastojcima, dodati preliv, pažljivo promešati.

Rižoto s tikvicama i paprikom

Potrebno je: Pola glavice crnog luka, jedan čen belog luka, dve kafene kašičice ulja, isečena crvena paprika, 50 grama pirinča, mala tikvica isečena na kockice, mali paradajz, oljušten, očišćen od semena i isečen na kockice.

Priprema: Zagrejati ulje, izdinstati luk,dodati papriku, dinstati još pet minuta. Dodati pirinač, naliti vodom i poklopljeno kuvati još 10 minuta. Otklopiti, dodati paradajz i tikvice i kuvati još oko 15 minuta.

Sutlijaš s medom

Potrebno je: Šolja kuvanog pirinča, dve supene kašike meda, četvrt šolje suvog grožđa, pola kafene kašičice cimeta, pola kafene kašičice vanile, jedna šolja toplog mleka.

Sastojke pomešati i servirati.

Krem banana

Potrebno je: Dve oljuštene banane, pola šolje slatke pavlake.

Izblendirati, ohladiti.