5 VEŽBI ZA SKIDANJE STOMAKA POSLE POROĐAJA: Radite ih kod kuće, ne treba vam nikakva oprema a topite se brzo (FOTO)

Vežbe koje će vam pomoći da skinete stomak koji je ostao posle porođaja.

Shutterstock

Da li se i posle porođaja osećate trudno kada pogledate u svoje telo? Ne brinite, to je normalno ali razumemo vašu zabrinutost. Iako je svaka trudnoća i porođaj priča za sebe, većina žena dobije na težini pa kilogrami ostanu i nakon što sa bebom izađete kući. Vašem telu i stomaku bilo je potrebno 9 meseci da se proširi, isto toliko vremena će mu biti potrebno da se vrati u prvobitan oblik.

Međutim, ako redovno vežbate možete pomoći telu da ubrza taj proces. Donosimo vam pet vežbi koje su odlične za gubljenje sala na stomaku. Ali zapamtite, sa vežbama možete početi tek nakon što vam lekar to odobri, u suprotnom možete izazvati kontraefekat.

Evo vežbi koje mogu da vam znače, a možete ih raditi kod kuće i ne zahtevaju nikakvu opremu:

V oblik

To je vežba za celo telo koja najbolje efekte ostavlja na stomaku, nogama, leđima i ramenima. Vežba je poznata kao vrhunski 'rezač' sala na stomaku, a ono što je čini efikasnijom je činjenica da uključuje dva pokreta - trbušnjake i podizanje nogu. Ako želite da izgubite masne naslage na stomaku, ova vežba je neophodna u svakodnevnoj rutini vežbanja.

Shutterstock  Vežbe za skidanje stomaka posle porođaja

Plank

Kada su u pitanju vežbe za skidanje stomaka, plank je na vrhu liste. Jedna je od najboljih vežbi za sagorevanje kalorija jer angažuje više mišića istovremeno. Jača vaše telo i sagoreva masnoće na stomaku. Možete raditi razne varijacije, kao što su ravan plank, bočni plank i plank za jednu ruku.

Shutterstock  Vežbe za skidanje stomaka posle porođaja

Vožnja bicikla

Vežba koja simulira vođnju bicikla pomaže u izgradnji gornjih trbušnih mišića. Vežba vam pomaže da dobijete ravan stomak kada se izvodi pravilno i redovno. Iako deluje da ju je teško izvesti, nije tako. Pa, pokušajte.

Shutterstock  Vežbe za skidanje stomaka posle porođaja

Lepršavi udarci

Ovo je odlična vežba da se uhvatite u koštac sa dodatnim 'mlevenjem' sala na stomaku. Odlična je za donji deo trbušnih mišića. Brzina i istezanje nogu su veoma važne u izvođenju ovih vežbi.

Shutterstock  Vežbe za skidanje stomaka posle porođaja

Planinarenje

Deluje kao laka vežba ali će odlično tonirati vaše mišiće. Kombinacija je vežbi za stomak i kardio vežbi koja cilja na trbušne mišiće, ruke, ramena, grudi i stomak.

Shutterstock  Vežbe za skidanje stomaka posle porođaja

(Yumama)