TRIKOVI KAKO DA VAM DETE SPAVA MIRNO OD PRVIH DANA: Bebe se osećaju najsigurnije baš u ovim pozama, isprobajte ih

Za razliku od odraslih, bebama je najudobnije kada su čvrsto povijene i telo im je podržano sa svih strana, kao što je bilo i u maminom stomaku. Ovaj osećaj, najlakše možete da postignete čvrstim povojima celog tela mališana.

Shutterstock

Postoji mnogo načina kako se povija novorođenče od prvih dana i što je beba manja, to joj ovaj način spavanja više odgovara. Daje osećaj sigurnosti, topline, čak je često lakše držati i nositi mališana kada je učvršćen povojem. Sve što vam je potrebno, pogotovu tokom vrelih letnjih dana, je obična pamučna tetra pelena, ili vrlo tanak prekrivač od prirodnih materijala poput pamuka ili lana. Vodite računa da se dete ne pregreva, da je tkanina dovoljno velika.

Takođe male bebe još uvek ne mogu i ne znaju same da se okrenu, tako da im je neophodna potpora iza leđa. između nogu. Uvek vodite računa da dete ne spava bez nadzora na stomaku ili leđima, već pratite savete pedijatra i uvek stavite urolan peškir, pelenu iza bebinih leđa.

Pogledajte u videu, načine kako se bezbedno povija dete i kako možete da napravite potporu od peškira i pelena za spavanje pa čak i kako da od jedne jastučnice i peškira se formira najudobnije gnezdo.

 BONUS VIDEO

This browser does not support the video element.

5 stvari koje treba da znaju mame devojčica  TikTok/ tinyheartseducation