Iako roditelji znaju da grčevi i gasovi kod novorođenčadi nisu bolest, ipak im nije lako da gledaju bebu koja plače i grči se, a ne znaju kako da joj pomognu.

Dadilja Danijel En Menton-Keli, poznata i kao Meri Popins TikToka, podelila je sjajan video u kojem osteopata pokazuje trik kako pomoći bebi koja ima gasove i grčeve. Video je nastao kada je dadiljin sin Vilijam bio novorođenče, a speijalista osteopatije dr Lusi im je rekla da je bebi potrebno malo "razmrdavanja" i pomoći što se tiče creva jer još ne puzi.

Na snimku se vidi kako doktorka drži bebu preko ruke, okrenutu stomačićem preko njene ruke, a zatim bebinim donjim delom tela pravi lagane pokrete u obliku osmice i pomera ga gore-dole.

Trik za gasove i grčeve kod beba TikTok/enchantednanny

"Mnogi ljudi rade pokret kao da maze bebin stomak, ali to uopšte ne pomaže. Ako u stomaku nema kretanja, mleko se dugo zadržava unutra, a onda može da fermentiše i stvori gasove koji su onda bolni za bebe. Ali, samo podizanjem ovde i pravljenjem pokreta osmice istežete obe strane stomaka", rekla je osteopata u videu, a sudeći prema bebinom izrazu lica, ovi pokreti su joj zaista prijali.

Mnogi roditelji su oduševljeni ovim trikom, nekima je žao što to nisu znali ranije, kada su im deca bila tako mala, a neki ističu da su probali i da ovi pokreti zaista prijaju bebama.

"Radila sam ovo sa svojom bebom, mogla sam da osetim mehuriće vazduha u njenom stomaku", "Moja beba ovo obožava! Baš lepo zaspi posle toga", pisale su mame.

BONUS VIDEO:

Zašto je važno da beba boravi na stomaku TikTok/nicu_musings

(Yumama/N. Z.)