Kada dobijete prvu bebu sve vam je novo, pa se neretko dešava da vas uplaše ili zabrinu neke sasvim normalne stvari, za koje tek vremenom utvrdite da su uobičajene.

Jedna mama po imenu Maniša našla se u takvoj situaciji, koja ju je najpre izbezumila, a onda je shvatila da je sve u redu, ali je odlučila da objavi video na TikToku kako bi i druge mame bile spremne.

Naime, ono što je mamu Manišu toliko zabrinulo je to što je na bebinoj glavi, tj. na fontaneli, primetila da se koža pomera gore-dole, tj. pulsira u ritmu bebinih otkucaja srca.

Bebi pulsira glava TokTok/manishawillats

Ona je na snimku pokazala kako to izgleda, te istakla da nije imala pojma da je to normalno i da je isprva mislila da nešto nije u redu.

"Ja sam prvi put mama i niko me nije upozorio na ovo", rekla je Maniša zumirajući devojčicinu glavu kako bi se videlo pulsiranje koje ju je zabrinulo.

Brza pretraga na Guglu ju je umirila, ali kaže da je bila spremna da odvede ćerku u bolnicu kako bi utvrdila šta se dešava.

"Umalo nisam doživela infarkt, ali na Guglu sam pročitala da je to normalno. Bila sam spremna da idem u bolnicu i da kažem da njena glava ’diše’, ali ovo je normalno, hvala vam na upozorenju, mame", istakla je ona.

Druge mame su u komentarima istakle da su se i one slično osećale kada su to primetile kod svojih beba, a ima i onih koje su pitale "šta je to".

Ukratko, ako primetite kod svoje bebe pulsiranje fontanele, nema razloga da brinete – to je normalno i jednostavno odražava vidljivo pulsiranje krvi koje odgovara otkucajima srca bebe.

BONUS VIDEO:

Kupanje bebe TikTok/thedixonfamily111

(Yumama/N. Z.)