Činjenica je da u kom god mesecu da se porodite, vaše dete će za vas biti posebno, i to je sasvim normalno. Ali, ne škodi i da se malo zabavimo i vidimo kakve su to bebe rođene u februaru. Za početak, u ovom mesecu se, statistički gledano, rađa manje beba nego u drugim mesecima, jer je kraći, tako da su i u tom smislu "posebne". 

Takođe, smatra se i da su februarske bebe saosećajne, iskrene, a evo i šta još možete da očekujete.

Biće visoki i jaki

Sudeći prema sedmogodišnjoj studiji sa Harvarda, gde su naučnici ispitali podatke 21.000 mališana širom sveta, bebe rođene u februaru uglavnom imaju nešto veću dužinu na rođenju. Takođe, u sedmoj godini života su deca koja su rođena tokom zime obično viša i teža nego mališani rođeni u drugim periodima godine.

Horoskopski znak

Deca rođena u februaru mogu biti znak Vodolije ili Riba, a evo šta to znači, za one koji veruju u astrologiju.

Deca rođena u znaku Vodolije su pametna i optimistična, vole da razmišljaju izvan kutije. Oni rođeni u znaku Riba su saosećajni, maštoviti, kreativni.

Kreativni, skloni umetnosti

Spremite se da po celoj kući imate umetnička dela svog malog umetnika, jednom kada vaša februarska beba bude dovoljno velika da crta i stvara.

Studija sprovedena u Kancelariji za nacionalnu statistiku u Velikoj Britaniji je pokazala da ljudi rođeni u februaru imaju veće šanse da budu umetnici. Takođe, ispostavilo se i da imaju veće šanse da postanu poznati nego oni rođeni u drugim mesecima, piše everymum.ie.

Uglavnom su opušteni

Ne očekujte da vaše februarsko dete izraste u osobu koja voli i stvara dramu. Studije su pokazale da su deca rođena u zimskim mesecima manje nervozna i manje sklona promenljivim raspoloženjima, od onih rođenih na leto.

Lepo ponašanje

Zanimljivo, jedna studija sprovedena na Novom Zelandu u kojoj su posmatrani četvorogodišnjaci i petogodišnjaci, tj. njihovo ponašanje – da li dele sa drugima, koliko imaju obzira prema drugima, njihov temperament, koncentracija, sklapanje prijateljstava... pokazala je da se zimska deca bolje ponašaju.

BONUS VIDEO:

Znaci da je beba sita i zadovoljna TikTok/msheilapozo

(Yumama/N. Z.)