Neki parovi lako dođu do pozitivnog rezultata na testu za trudnoću, dok je nekima potrebna mala večnost da se ostvare u ulozi roditelja. Na to učestvuju različiti faktori, ali mnogi se mogu složiti da često put do trudnoće nije lak.

Pored računjanja dana ovulacije, mnogi se pitaju koliko često partneri treba da imaju intimne odnose kako bi došlo do trudnoće. Prema poslednjim anketama pojkavio se precizan broj koji glasi da parovi koji čekaju bebu u proseku imaju 78 puta odnose u 148 dana.

Parovi imaju intimne odnose 78 puta između vremena kada odluče da pokušaju i trenutka kada dobiju pozitivan test na trudnoću. Tih 78 puta je raspoređeno na 158 dana, ili oko 6 meseci, prenosi Redbookmag. Ovo je prosek, dok će nekim parovima trebati znatno manje vremena, a neki će morati duže da sačekaju.

Tokom istraživanja koje je sprovedeno na portalu ChannelMum.com, ispitano je 1.194 roditelja i odgovori su upravo doveli do navedenih rezultata. Takođe, otkriveno je da parovi koji žele da imaju bebuu proseku imaju seksualne odnose 13 puta mesečno. Ovaj broj mnogima zvuči sjajno, ali je važno da se intimni odnosi ne svedu na obavezu pravljenja bebe, što se dogodi kod 18 odsto parova koji žele da postanu mladi roditelji.

Ostalih 43 odsto parova priznaje da je osećalo je pritisak i strah da pokušaj neće biti uspešan. "Ovaj proces može biti zabavan, ali i naporan, stresan i često neuspešan. Zato je, dok ste fokusirani na svoju buduću bebu, veoma važno da ne zaboravite jedno na drugo", savetuje Siobhan Frigard, osnivač portala na kojem je sprovedeno istraživanje.

(Yumama)

BONUS VIDEO:

Zašto se u trudnoći ne vidi stomak Tiktok/dr.karanr