Marame za nođenje beba postale su moderna i praktina nosiljka koju upotrebljava sve više roditelja. Kao jedna od najvećih prednosti marama ističe se prisan kontakt i osećaj bliskosti bebe sa mamom i tatom.

Marama za bebe je dugačak, najčešće elastičan ili od čvrstog tkanja, komad tkanine koji omotate oko svog tela i vezujete ga, odnosno postavljate tako da biste u njemu mogli da držite bebu u razlličitim položajima. Smatra se da spadaju u najpraktičnije nosiljke jer u njima možete nositi dete od novorođenčeta pa do 5. godine života.

Tokom nošenja bebe u marami važno je da preduzmete sve mere bezbednosti, tako što ćete se uveriti da vaša beba ima otvorene disajne puteve, a svaki put kada nosite bebu važno je da proverite da li je marama u dobrom stanju, da li ima nekih slabih delova ili labavih šavova. Vrat i leđa vaše bebe moraju biti pravilno postavljeni dok se razvijaju, a kukovi treba da budu u ispravnom položaju. Ukoliko tek učite da koristite maramu za nošenje bebe, važno je da imate posmatrača i pomoćnika, ali i dok ubacujete bebu u maramu držite je rukama sve dok ne budete sigurni da je uspostavljena potrebna podrška.

Marame koje su napravljene od rastegljivog materija uglavnom ne smeju da se nose na leđima, jer elastičnost materijala omogućava detetu da se pomera, pa postoji rizik od pada. Postoje razne vrste materijala, vrsta i proizvođača, i mnogo toga zavisi od starosti deteta, pa je najbezbednije da pažljivo pratite uputstva proizvođača marame koju ste kupili.

Jedna mama na Tik Toku pokazala je na koji način vezuje maramu za nošenje bebe - pogledajte u video prilogu ispod!

Kako se postavlja marama za nošenje bebe keywords: beba, nosiljka, marama Tik Tok/madisonandbabies

Izvor: Yumama