Oprema za bebu kupuje se ili planira dosta pre porođaja, a toliko je neodoljiva da će vam sigurno izvući i brdo bespotrebnih para. Svaki roditelj kupiće sigurno i nešto što će samo da skuplja prašinu, iako se u prvom trenutku čini vrlo korisno. Naravno, ne možete da znate dok ne steknete iskustvo, pa vam zbog toga donosimo predlog stvari koji su vam zaista neophodni. I verovali ili ne, ali ima ih samo 5.

Kako vam brdo stvari ne bi stajalo u ćošku i neiskorišćene, pre nego što beba stigne najbitnije je da obezbedite ove stvari, a sve ostalo možete dodatno dokupiti:

1. Pelene i maramice su nešto bez čega jednostavno ne možete.

2. Odelo u kom ćete bebu izneti iz porodilišta i nekoliko bodića za presvlačenje kući.

3. Autosedište koje će vam takođe biti apsolutno neophodno da dete prevezete iz bolnice do kuće.

4. Flašice i adaptirano mleko ili grudnjak za dojenje, zavisno od toga na koji način planirate da hranite svoju bebu. Ako planirate da dojite, veoma je važno da izaberete dobar grudnjak kako biste imale dobru potporu.

Mleko, beba
Shutterstock Mama hrani bebu na flašicu

5. Krevetac je važan jer beba u prvim danima veći deo dana i noći spava, a radi njene bezbednosti najbitnije je da ima svoj krevetac sa čvrstom podlogom i bez dodatnih ukrasa.

Ovo su stvari koje će vam sigurno biti potrebne prvog dana sa bebom kod kuće, a sve ostalo možete dodatno dokupiti, ili ćete dobiti na poklon. Nažalost, dečije stvari su suludo skupe pa njihovu kupovinu treba planirati prema tome šta je zaista važno i korisno.

(Yumama)