Mnogi roditelji, pogotovo u ranijem dobu kada se nisu koristile pelene za jednokratnu upotrebu, govorili su da dete što pre treba navikavati na nošu. Tačnije, čim počne da sedi može se stavljati na nošu. Jedna mama je odlučila da to uradi, ali i pre nego što je njeno dete počelo da sedi.

"Videla sam roditelje kako pokušavaju da naviknu decu na korišćenje WC-a od ranog doba. Čak i pre nego što sam ostala trudna, odlučila sam da ću to isprobati", rekla je ova mama koja je inače po profesiji fizioterapeut.

Kada se porodila, počela je da istražuje ovu metodu koja se temelji na ideji da će beba sama pokazati kada treba da obavi nuždu. Nakon što su roditelji shvatili koji je to znak kod njihove ćerkice, krenuli su sa treningom.

"Pokazala bi mi znak, a ja bih je stavila na WC šolju i ona bi obavila šta treba. Od tada nismo odustajali nijednom od ovoga", dodala je ova mama.

Ona kod kuće svoju bebu podučava znakovnim jezikom jer smatra da postoji puno koristi od toga da deca nauče taj vid komunikacije pre nego što počnu da govore.

"Uglavnom su sposobni da pokažu svoje potrebe i emocionalno su svesni, što znači da je manja verovatnoća da će imati izlive besa ili da će se osećati neshvaćemo. Moja beba još ne može da govori, ali može da razume i tako će naučiti da koristi svoj glas", rekla je ova mama.

Mama trenira bebu na WC šolju TikTok/lexiabdelaziz

Kako kaže, upornost je najvažnija. Ako se odlučite da počnete njenu metodu, ne treba da odustajete ni jedan dan, i svaki put bebi pokažite 'njeno delo'. Ova mama smatra i da je njena ćerka zadovoljnija i srećnija od beba koje koriste pelene.

"One plaču, vrište i to smrdi jer sede u govancetu. Ali moja ćerka ide na WC šolju, nasmejana je i zadovoljna. Kada obavi šta ima, mirna je i nema plača", zaključila je mama.

Mama uči bebu na WC šolju TikTok/lexiabdelaziz

(Yumama)