Ekcem kod beba zna da bude vrlo neprijatan i uporan, a roditeljima je teško da gledaju svoje dete u crvenim pečatima koji svrbe, stvaraju nelagodu a znaju i da ometaju san. U apotekama ćete naći dosta preparata dizajniranih za ublažavanje svraba i crvenila od ekcema, ali nažalost, svi oni su puni štetnih sastojaka, i to sigurno nije ono što želite da nanesete na kožu svoje bebe.

Kako bismo vam pomogli da bezbedno olakšate tegobe svom detetu sa ekcemom, donosimo vam nekoliko prirodnih pomoćnika:

Kokosovo ulje

Poznato je po svojim hidratantnim i antibakterijskim svojstvima, pa je zbog toga i popularno u nezi dečije kože. Prema istraživanju, ono može da pomogne i kod ekcema, ali neka vam izbor bude devičansko kokosovo ulje jer je superiornije.

Neven

Poznato je da kreme od nevena pomažu u smirivanju mnogih stanja kože, uključujući ekcem kod beba. Najbolje bi bilo da pronađete prirodne kreme od nevena koje ne sadrže puno drugih sastojaka.

Atopijski dermatitis,ekcem, osip, beba
Shutterstock Beba sa ekcemom

Ovsena kaša

Ovsene pahuljice umiruju kožu, i mnogi proizvodi za ekcem ih sadrže. Napravite sopstvenu kupku od ovsene kaše ili pastu. Za pastu vam je potrebno da pomešate 1/4 šolje ovsenih pahuljica sa dovoljno vode da napravi pastu. 

(Yumama)