Stručnjaci savetuju da je jako važno prepoznati prve znake umora, jer će vam to pomoći da u tim momentima smanjite stimulaciju i počnete sa rutinom za odlazak na spavanje.

Mama i stručnjak za spavanje novorođenčadi i dece Kortni Garland vizuelno je pokazala koji su to znakovi umora kod beba koji se obično menjaju oko trećeg meseca.

Kortni ističe da postoje rani znakovi umora, srednji koji ukazuju da je dete spremno za spavanje i kasni, kad je dete već premoreno.

Rani znaci umora su sjajne oči, prekid kontakta očima i skretanje pogleda i prazan pogled. Kod beba mlađih od tri meseca umor je moguće prepoznati i po pomeranju glave napred-nazad, zevanju i nervozi.

Deca starija od tri meseca znakove umora pokazuju zevanjem, trljanjem ušiju, čupanjem ušiju, nervozom, trzanjem i češćim gugutanjem.

Kad je dete u uzrastu od rođenja do trećeg meseca premoreno, možete očekivati da se odguruje od vas, savija leđa i histerično plače. Nakon trećeg meseca stiska šake i čini ih ukočenima, savija leđa i histerično plače.

Pogledajte video koji je oduševio mnoge roditelje:"Pazite na ove znakove kako ne biste premorili dete", upozorila je Kortni.

Roditelji su pohvalili njen video i istakli da je odlično opisala ponašanja njihove dece.

(Yumama)