Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

POMOZITE BEBI KOJA PATI OD ZATVORA: Iskusna babica podelila vežbe koje će novorođenčetu pomoći da isprazni creva (VIDEO)

Beba će vam posle ovih vežba biti zahvalna.

 Beba, zatvor, plač Izvor: Shutterstock

Uobičajeno je da novorođenče ima bar jednu stolicu tokom 24 sata, ali nije retko ni da se roditelji žale na zatvor kod svojih beba. Sve je to posledica trenutnog razvoja creva, jedino u slučaju da beba ne dobija dovoljno na težini, treba se zapitati da li beba ima dovoljno mleka, tačnije da li ima šta izbaciti stolicom.

Zatvor je češći kod beba koje se hrane adaptiranim mlekom, ali i ako vaša beba samo teže izbacuje stolicu, treba joj pomoći.

Možda će vas zanimati

Prvo što možete da uradite jeste da uspravite bebu kada vidite da se stiska kako bi kakila, jer je moguće da će sila zemljine teže da joj pomogne.

Kako prepoznati zatvor kod beba?

Stolica je jako tvrda, neretko i u obliku manjih kuglica, a pražnjenje creva je otežano ili bolno. Tom prilikom se može povrediti i sluznica anusa, pa roditelji često mogu primetiti i tragove krvi u stolici novorođenčeta.

 Beba ima bolove zbog zatvora
Beba ima bolove zbog zatvora
Izvor: Shutterstock

Kako pomoći bebi?

Babica koja iza sebe ima 25 godina iskustva je na svom TikTok nalogu je objasnila da bebe koje još ne puze i ne hodaju mogu raditi čučnjeve, što će im pomoći da se oslobode nagomilane stolice u stomaku.

Mišićno naprezanje kod čučnjeva poboljšava protok tečnosti u telu, pomaže u izbacivanju otpadnih stvari i pomaže u regulaciji stolice.

Evo kako vašem novorođenčetu čučnjevi mogu pomoći:

Pogledajte

00:11
Vežbe za bebu koja pati od zatvora
Izvor: TikTok/pregnancytipsnow
Izvor: TikTok/pregnancytipsnow

(Yumama)

Možda će vas zanimati

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica