Razumemo koliko je izazovno kupovati za bebu razne stvari koje vam se, bar u tom trenutku, čine neophodnim. Ipak, postoje one koje zaista možete preskočiti i uštedeti mnogo novca.

Znamo da dok čekate bebu razmatrate sve moguće opcije i sve se čini preko potrebnim. Verujte, nije! Jedna stvar se mamama čini korisnom, važnom i neophodnom, a kada beba dođe, one shvate da zapravo i nije tako. Prilično može da se funkcioniše bez toga, a primetićete da ga, u većini slučajeva, zapravo i ne koristite. 

U pitanju je sto za presvlačenje.

Bez ovoga se definitivno može. Zauzeće mnogo prostora u sobi, a uz to je obično i vrlo skupo. Činjenica je, takođe, da verovatno nećete svaki put trčati do stola da presvlačite dete. Nekada ćete biti u dnevnoj sobi, nekada će vam biti mnogo jednostavnije na krevetu da presvučete dete... Bolje kupite podlogu za presvlačenje bebe, koju možete staviti gde god vam je zgodnije u tom trenutku. Ako vam je sto ipak potreban, možete prilagoditi i neku postojeću komodu, na koju biste stavili podlogu za presvlačenje.

Postoje još neke stvari koje nisu preko potrebne, a mamama se često čini kao da treba da ih imaju. Recimo, kolevka. Ukoliko imate krevetac u kom će beba spavati, kolevka vam neće biti preko potrebna. Poseban blender za bebinu hranu takođe nije neophodan, jer možete da koristite i onaj koji već imate. Kese za pelene takođe ne morate kupovati, jer možete koristiti bilo koje kese za tu namenu.