Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šeširić glavu čuva: Saveti za kupovinu kape za dete

Iako, možda, nije više tako popularan među odraslima, šešir je neizostavan element dečje garderobe. Sve je "u igri": kačketi, šeširići, razni oblici kapa - čak i svečanije varijante...

  Izvor: Foto: Shutterstock

Još dok je beba mala, iz praktičnih razloga joj stavljamo kapicu na glavu, kako bismo je zaštitili od nepoželjnih spoljnih faktora kao što su vetar i prejako sunce. U periodu od pet meseci do dve godine, ovaj preko potrebni prateći detalj postaje najveći "neprijatelj" vašeg deteta - koje će uporno pokušavati da ga skine sa glave i... najpre da preseli u usta. Ali, nemojte posustajati u stalnoj borbi da kapa zauzme svoje pravo mesto, jer ćete na kraju sigurno izaći kao pobednik.

Naime, mališani se vrlo brzo naviknu na činjenicu da je ona sastavni deo njihovog "paketa" za šetnju, pa će je ubrzo oni vama donositi kao znak da su spremni za polazak. Šalu na stranu. Kapa, odnosno šeširić nije samo dekorativni aksesoar, već zaista preko potrebna sitnica, koja štiti male glavice.

Saveti za kupovinu šešira/kape za dete:

1. Dok birate idealan šeširić ili kapu za vaše dete, morate uzeti u obzir neke važne stvari, kao što su: oblik lica, obim glave i način na koji će se taj odevni detalj održavati.

2. Nikada ne kupujte šešir napamet, bez prethodne probe. Deca imaju slične, okruglaste oblike lica, ali nisu identična. Svaki model je drugačije krojen, pa ne možete predvideti da li će mališanu dobro da pristaje model koji ste kupili "na slepo". Obim glave je najčešće i konfekcijska veličina šeširića. Zato pre kupovine uzmite santimetar i premerite malu glavicu.

3. Dok kupujete šeširić, obratite pažnju od kojih je materijala sačinjen i da li, eventualno, ima kartonskih delova, koji se ne smeju kvasiti. Kao i da li i koliko se skuplja prilikom pranja. Na taj način ćete sebi ušedeti i trud i novac.

Tamara Piper, modni dizajner

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica