Danas u vaše kuhinje stiže jedno pravo prolećno osveženje. Lenka i ja smo spremale musaku od povrća. Brzinski gotovo, ukusno, lagano jelo.
MUSAKA OD POVRĆA
Potrebno je:
- glavica crnog luka
- 400g mlevenog mesa
- jedna tikvica
- jedan plavi paradajz
- dva crvena paradajza
- dva jajeta
- jogurt
- suvi začin
Priprema:
Prvo treba propržiti luk i mleveno meso. Vatrostalnu podmazati uljem. Zatim na kolutove iseckati tikvicu, pa poređati kao prvi sloj u posudi. Preko toga sipati meso. Iseći crveni paradajz na kolutove, pa poređati preko. Isto tako i plavi. Ni jedan ni drugi ne treba ljuštiti. Naravno, meso i sve povrće začiniti. Staviti u rernu na 200 stepeni oko 15 minuta. Umititi jaja, dodati jogurt (po želji, zavisi koliko volite da prekijete), izvaditi iz rerne, preliti i ostaviti otvorenu posudu dok se jelo ne zapeče.
Povrće za Lenku
Potrebno je:
- malo luka
- šargarepa
- krompir
- tikvica
- jaje
- grčki jogurt
- so
Priprema:
Skuvati povrće i jaje. U zavisnosti od toga koliki je bebac, ispasirajte ili izgnječite i pomešajte povrće i jaje. Dodati dve kašičice grčkog jogurta.
Prijatno, drugari.
Probajte i...
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.