Obradujte ukućane pravim domaćinskim obrokom. Danas na meniju – Juneći gulaš.
Potrebno je:
- 500 g junećeg šola (meso od buta)
- 2 glavice crnog luka
- 3 čena belog luka
- 2 veće šargarepe
- bela zelen
- jedna kašika brašna
- lovorov list
- biber
- so
- mlevena crvena paprika
- peršun
- suvi biljni začin
Priprema:
Iseckajte i propržite crni luk da blago porumeni. Dodajte meso, ispržite ga sa obe strane tako da ne bude crveno. Sipajte vodu, pa zatim dodajte i ostalo povrće koje ste prethodno iseckali.
Stavite malo od svih začina i 2-3 lovorova lista. Vode sipajte toliko da pokrije sve što se nalazi u šerpi. Smanjite temperaturu i ostavite da se lagano krčka dok meso ne bude skoro mekano. Povremeno proveravajte, dodajte vode ako treba i promešajte. Kada je meso potpuno gotovo, u činiji pomešajte mlevenu crvenu papriku i brašno i razmutite sa malo vode da ne bude grudvica. Dodajte u meso i promešajte.
Ostavite da se sve lagano krčka još desetak minuta, uz povremeno mešanje. Probajte i dodajte ponovo začine. Iseckani svež ili suvi peršun dodajte na kraju. Uz ovaj ručak možete servirati testeninu ili pire. Prijatno!
Probajte i:
Koliko dugo posle carskog reza ne smete da zatrudnite? Ako prođe manje od ovoga veće su šanse za komplikacije
20 najlepših kratkih imena za devojčice: Roditelji ih obožavaju, imaju samo 3 ili 4 slova
Kako da se pripremite za porođaj? 7 važnih stvari koje treba da uradite na kraju trudnoće
Emilija čeka 7. sina, a dr Milošević otkriva: Jesu li neke žene predodređene da rađaju samo dečake?
Koje ukuse najviše vole bebe u stomaku? Evo i zašto trudnice treba da jedu čokoladu