Poslužite sa salatom i eto odličnog obroka.
Sastojci:
- 2 velika komada pilećeg belog mesa
- brašno
- maslinovo ulja
- malo putera
- 1 beli luk (cela glava)
- 1/2 šolje pilećeg bujona
- 1/2 kašike limunovog soka
- 1/4 kašike belog luka u prahu
- 250 ml pavlake za kuvanje
- so, biber
- peršun
Priprema:
Svaki komad piletine isecite po dužini tako da dobijete 4 komada. Pospite ih sa malo soli i bibera i uvaljajte u brašno.
Dodajte maslinovo ulje i malo putera u tiganj. Dodajte piletinu i pržite dok ne dobije zlatnu boju. Izvadite piletinu iz tiganja i dodajte još malo putera. Zatim dodajte cele čenove belog luka očišćene i pržite nekih 3-4 minuta, često mešajući, dok se spolja ne proprže. Zatim dodajte bujon, limunov sok i beli luk u prahu. Ostavite da se krčka dok tečnost malo ne ispari. Dodajte pavlaku za kuvanje i vratite piletinu u tiganj. Ostavite da kuva još oko 5 minuta. Na kraju pospite seckanim peršunom.
Koliko dugo posle carskog reza ne smete da zatrudnite? Ako prođe manje od ovoga veće su šanse za komplikacije
20 najlepših kratkih imena za devojčice: Roditelji ih obožavaju, imaju samo 3 ili 4 slova
Kako da se pripremite za porođaj? 7 važnih stvari koje treba da uradite na kraju trudnoće
Emilija čeka 7. sina, a dr Milošević otkriva: Jesu li neke žene predodređene da rađaju samo dečake?
Koje ukuse najviše vole bebe u stomaku? Evo i zašto trudnice treba da jedu čokoladu