Osim što divno mirišu, cvetovi bagrema su veoma ukusni. Za pripremu ovih mirisnih uštipaka nije potrebno mnogo vremena, a možete ih poslužiti u slanoj i slatkoj varijanti. Mi smo izabrali poslasticu i sa vama delimo recept koji smo dobili od jedne divne svekrve, mame i bake Mirjane, koja ih često i savršeno pravi.
Potrebno je:
- 10-12 cvetova bagrema
- 1 jaje
- brašno po potrebi
- 1 šoljica kisele vode
- 1 kašika ulja
- 1/2 kesice praška za pecivo
- prstohvat soli
- kašičica šećera
- ulje za prženje
- šećer u prahu i vanilin šećer (po želji)
Priprema
1. Cvetove bagrema potopiti u vodu i ostaviti da stoje dva sata.
2. Umutiti jaje, dodati gaziranu vodu, malo soli i šećer, a zatim i prašak za pecivo i kašiku ulja.
3. Smesu dobro umutiti i postepeno dodavati brašno tako da smesa bude malo gušća od smese za palačinke.
4. Izvaditi cvetove iz vode, skinuti svaki cvetić sa drške i malo prosušiti ubrusom. Dodati cvetove u već napravljenu smesu.
5. Kašikom vaditi uštipke i pržiti na zagrejanom ulju sa obe strane da porumene.
6. Slagati vruće na papirni ubus da oslobode viška masnoće.
7. Po želji posuti šećerom u prahu i vanilim šećerom.
8. Poslužiti uz kuglu sladoleda od vanile.
PROBAJTE I...
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.