Pripremite pleh za mafine i jednu činiju i sve će biti gotovo za tili čas.

Potrebno vam je:

- 1 pakovanje kora

- 2 čaše jogurta

- 3 jaja

- malo ulja

- na vrh noža prašak za pecivo

Priprema:

U posudi izmutite penasto jaja pa dodajte jogurt i soli po ukusu. Kore za pitu razdvojte i kidajte po komad pa umačite u smesu. Možete dodati i malo ulja da bi bilo kremastije i da se ne bi lepilo. Tako nakvašene kore stavljajte u pleh za mafine. Odozgo pospite sa malo susama, a možete dodati i origano ako volite taj ukus. 

Kad su sve rupe na plehu popunjene stavite ga u zagrejanu rernu na 220 stepeni da se peče oko 15 do 20 minuta. Proverite viljuškom ili čačklicom da li je gotovo. Ukoliko ne ostaje na čačkalici ništa pituljice su gotove. Izvadite iz kalupa i uživajte.

Prijatno!

Probajte i: