Potrebno je:

1 pakovanje medenih kora

3 dl biljnog mleka (sojinog, bademovog, pirinčanog...)

100 g šećera

3 kašike griza

2 kašike oštrog brašna

1 kesica vanilin šećera

150 g margarina

100 g šećera u prahu

200 g mlevenog lešnika (pečenog)

glazura

150 g čokolade

1 kašika margarina 

2-3 kašike tople vode

Priprema

U šerpi sjedinite mleko, šećer, brašno i griz. Kuvajte da srednoj temperaturi dok se fil ne zgusne, pa umešajte vanilin šećer.

Penasto umutite margarin i šećer u prahu, pa sjedinite sa ohlađenim filom. Na kraju umešajte lešnik.

Fil podelite na tri dela i nafilujte kore (u pakovanju su četiri kore). Pritisnite nečim teškim kako bi se kore i fil sjedinili.

Kada kore omekšaju, kolač prelijte glazurom koju ćete pripremiti tako što ćete istopiti čokoladu i margarin na niskoj temperaturi i na kraju umešati vodu.

PROBAJTE I...