Potrebno je:
Za koru:
350 g brašna
1 kašičica praška za pecivo
170 g hladnog maslaca
1 jaje
50 ml mleka
Za fil:
5 jaja
400 g šunke (isečene na kockice)
150 g krastavčića
200 g kačkavalja
2 dl kisele pavlake
500 g koktel paradajza
Priprema
1. Pomešati brašno sa praškom za pecivo. Dodati iseckani maslac, jaje i mleko, pa sve izmesiti u ujednačeno testo. Uviti u foliju i držati 30 minuta u frižideru.
2. Za to vreme pripremiti fil. Iseckati krastavčiće na sitno, šunku na kockice, barena jaja na kolutove (deblje), a kačkavalj izrendati. Sve sastojke (osim jaja) zajedno sa pavlakom izmešati. Jaja dodati na kraju kako se ne bi izlomila prilikom mešanja.
3. Testo izvaditi iz frižidera i razdvojiti ga na manju i veću kuglu. Vaću kuglu razvaljati na radnoj površini posutoj brašnom. Staviti u pleh i izvući ivice. Sipati fil. Razvaljati i manju kuglu i poklopiti pitu. Peći pitu oko pola sata. 10 minuta pred kraj poređati po piti koktel paradajz.
DOKTOR JE BEZ BLAMA TRAŽIO 900 €: Iskustvo mame Danijele iz Novog Sada kojoj je beba jedva preživela jer nije imala pare
SAMO JEDNA DEVOJČICA U SRBIJI SE OVAKO ZOVE: Svaki dan ga čujete, a ne bi vam palo na pamet da je žensko ime
MAME U SRBIJI ODABRALE: Ovo je lista od 10 najlepših imena za dečake, a ne zna se koje ima moćnije značenje
TRI RUSKA MUŠKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Vrlo su popularna među mladim roditeljima, zvučna su i imaju moćna značenja
TRI ŽENSKA RUSKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Nose ih brojne generacije, ali poslednje 3 godine su mega popularna