Potrebno je:
230 g maslaca sobne temperature
250 g šećera
3 jaja
2 kašičice arome vanile
300 ml crnog vina (Cabernet sauvignon)
210 g mekog brašna
1 kašičica sode bikarbone
40 g kakaa u prahu
½ kašičice cimeta
½ kašičice soli
Priprema
Maslac sobne temperature penasto izmiksajte sa šećerom i aromom vanile.
Dodajte jedno po jedno jaje, nakon svakog dodavanja smesu dobro izmiksajte.
U posudu pomešajte sve suve sastojke – brašno, sodu, kakao, cimet i so. Mešajući smesu na najmanjoj brzini naizmenično dodajte suve sastojke i crno vino.
Jednoličnu i glatku smesu bez grudvica izlijte u dobro podmazan i pobrašnjen kalup za kuglof.
Kuglof pecite 40 minuta na temperaturi od 170 °C, s tim da prvih 20 minuta kuglof pečete prekriven aluminijskom folijom.
Pečeni kuglof ostavite 15-20 minuta da se ohladi u kalupu, a zatim ga pažljivo izvadite i premestite na tanjir za posluživanje. Ohlađeni kuglof pospite kakaom u prahu i poslužite se!
PROBAJTE I...
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.